Izejvielas un to daudzums:
Biskvītam:
- 15 olas
- 15 ēd.k. milti
- 15 ēd.k. cukurs
Pildījumam:
- 1l saldais krējums
- 5 ēd.k. cukurs
- 0.7 l ķiršu ievārījums (skābs)
- 1 pac vaniļas cukurs
Glazūrai:
- 4ēd.k. ar kaudzi kakao pulveris
- 4 ēd.k. cukurs
- 50-100 ml ūdens
- 1 ēd.k. augu eļļa
Pagatavošanas process:
Cepu trīs kārtas, katru no 5 olām.
Atdalīju olu baltumus no dzeltenumiem, saputo 5olu dzeltenumus ar 5ēd.k. cukura, līdz cukurs izkusis un masa paliek gaiša. Tad saputo olu baltumus pavisam stingrā baltā masā, kurai uzsijā virsū 5 ēd.k. miltus, pievieno sakulto olu dzeltenumu un visu viegli samaisa jeb iecilā. Lej masu uz plātē ieklāta cepampapīra un izlīdzina. Liek cepties 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 min.
Vienai kārtai pievienoju kakao pulveri, jo gribējās kaut ko raibāku.
Kad kārtas atdzisušas, sasmērē ar putukrējumu un ievārījumu pēc saviem uzskatiem.
Tā kā neprotu un nav arī laika niekoties ar rotāšanu, pagatavoju šokolādes glazūru no kakao, cukura un ūdens. Tos visus samaisu un lieku uz lēnas uguns vārīties, kad masa sabiezē, pievienoju eļļu un lieku šokolādi dzsēties. Kad tā ir vairs tikai remdena, pārleju kūkai un gardums gatavs!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Nav jau nekas īpašs, pavisam vienkārša mājas tortīte. Man sanāca garda, varbūt kādam noderēs mana recepte. Lai labi garšo!