Izejvielas un to daudzums:
Kūkas biskvītam:
- olas
- milti
- cukurs
- āboli
- vanilīns
- kanēlis
- sviests
Vārītajam krēmam:
- 1 ola
- 160 ml piena
- 20 g miltu
- 14 g sviesta
- 2 g vaniļas cukura
- 8 g cukura
- ievārījums
- citrona sula
Pagatavošanas process:
Cepjam biskvītu. Kuļam olas ar cukuru, līdz daudzums ir trīskāršojies. Piesijājam miltus un uzmanīgi iemaisām olu masā. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos un samaisa ar cukuru un kanēli. Cepamo pannu izklājam ar cepamo papīru, malas ieziežam ar sviestu. Ieberam ābolus un kādus 3-5 mazus gabaliņus sviesta, virsū lejam biskvīta masu un cepjam vidēji 15 min pie 180 grādiem.
Vāram krēmu. Uzkarsējam pienu līdz 95 grādiem. Kamēr karsējas piens, samaisām olu ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pamazām piemaisa klāt miltus un vēlreiz kārtīgi izmaisa. Uzmanīgi lejam karstajā pienā, nepārtraukti maisot masu. Uz mazas liesmas karsējam visu maisot, līdz viss sabiezē. Atdzesē. Mīkstu sviestu puto un liek pa karotei klāt vārīto krēmu. Piepilina klāt citrona sulu un kārtīgi visu samaisa.
Kārto kārtas. Pirmo biskvītu liek ar āboliem uz augšu, pa virsū vārītā krēma kārta un otro biskvītu ar āboliem uz leju, tad ievārījumu un pēdējo biskvītu arī ar āboliem uz leju. Apsmērē ar krēmu sānu malas un virspusi.
Rotā pēc sirds patikas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Olu daudzums ir atkarīgs kāda ir panna un cik biezas kārtas gribās, bet visas attiecības ir vienkāršas - cik olu tik ēdamkarošu miltu un cukura, vanilīns pēc garšas. Man ir vidēji liela 23 cm diametrā, tāpēc pietiekoši ir 3 olas katrā kārtā :)
Manā gadījumā bija divi vidēji āboli uz katru kārtu.