Izejvielas un to daudzums:
- 2 kg stingri tomātiņi
- 6 galviņas sīpolu
- 30 malnie pipari
- 5 smaržīgie pipari.
- dilles ar visiem kātiņiem
- 6 mazas laurlapiņas
- 6 ēd k. želantīna
- 1, 5 L ūdens
- ~ 4 ēd.k. ētiķa esences
- 4 ēd.k. cukura 2 ēd k. sāls
- 12 ķplociņi
Pagatavošanas process:
Tīrās 0.5 L burciņās liekam ķiplokus, laurlapu un dilles, tad pamīšus tomāta šķēles un sīpola šķēles, kamēr burciņas pilnas.
Atsevišķi gatavojam marinādi un briedinam želantīnu. Ūdeni ar sāli un cukuru uzvāram, kad drusku padzisis, pieliekam uzbriedināto želantīnu, izkausējam. Pieliekam etiķa esenci, visu samaisam un pārlejam burciņas saturam.
Liekam burciņas dzesēties un pēc tam ledusskapī.
Lai labi garšo!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sanāca uz 6 burciņām.