Izejvielas un to daudzums:
- 1 glāze milti
- 1 glāze cukurs
- 1 glāze manna
- 2 tējk. vaniļas cukurs
- 2 tējk. cepamais pulveris
- aptuveni 1kg āboli
- cukurs un kanēlis pārkaisīšanai
- 1/2 paciņa sviests
Pagatavošanas process:
Nomizojam un uz rīves vai kombainā samaļam ābolus.
Pagatavojam sauso maisījumu - traukā beram pa vienai glāzei - miltu, cukura un mannas. Pievienojam 2 tējkarotes cepampulveri un 2 tējkarotes vaniliļas cukura.
Pilnīgi sausā veidnē vai uz cepamā papīra, kas tajā ieklāts, bez kādām taukvielām - ieberam apmēram 1/3 daļu maisījuma.
Pa virsu kārtojam 1/2 no sarīvētajiem āboliem un pārkaisam ar kanēli un nedaudz cukura.
Atkārtojam - sausais maisījums, āboli kanēlis, cukurs.
Trešajā - pēdējā kārtā atkal sausais maisījums un uzrīvējam 1/2 paciņas sviesta.
Sakarsētā cepeškrāsnī pie 200 grādiem cepu - 20 min un tad pie 180 grādiem vēl kādas 20 min.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šo recepti biju redzējusi internetā, bet kad kolēģe palielījās, ka ir izmēģinājusi, tad arī es nolēmu izcept. Dīvaini likās, ka pēc šādas receptes var sanākt garda kūciņa.
Ir garda un smaržīga! Ceru, ka kādam šī recepte noderēs!