Izejvielas un to daudzums:
- 3 kg sarkani tomāti
- 300 gr sīpoli
- 300 gr burkāni
- 300 gr seleriju saknes
- 200 gr zaļumi (dilles, pētersiļi, selerijas-apmēram vienādās devās)
- 70 gr etiķa esence
- 1 gl cukura
- 0.5 gl sāls (var mazāk, jāpagaršo)
- 1 tk. malti sarkanie pipari
- 0.5 tk-malti melnie pipari
Pagatavošanas process:
Tomātiem noņem miziņu, sagriež kubiņos; burkānus un seleriju saknes sarīvē uz sakņu rīves; sīpolus sagriež kubiņos. Visu liek katlā, pieber sāli, cukuru, piparus un vāra uz lēnas uguns 1 st. Tad pievieno smalki sakapātus zaļumus un esenci - sautē vēl 0.5 st. Karstu pilda burkās, nospiež, pārlej ar eļļu, vāko ciet. Var arī ar plastmasas vāciņiem.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tā ir pikanta piedeva nevis salāti, ēd piemēram sinepju vietā pie gaļas ēdieniem. Man ļoti garšo.
LABU APETĪTI!!!