Cepta bute
- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas
Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...
20 minūtes
Auzu pārslu cepumi
- 150 g milti (lieku 1/2 kviešu, 1/2 rudzu) - 50 g brūnais cukurs - 75 g medus - 100 g kausēta sviesta - 100 g auzu pārslas - 100 g kokosriekstu skaidiņas - 1 tējk. cepamā pulveris - pāris ēdamkarotes krējums - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. malts kardamons - vaniļas cukurs
Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pielej kausēto sviestu un medu, visu ar rokām samīca. Veido valrieksta lieluma bumbiņas, viegli piespie...
Zaļie augļu salāti
- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas
Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...
Brokoļu sacepums.
- 1 galviņa brokoļi - 1 ola - 3/4 glāzes piens - pāris ēdamkarotes siers - sāls
Brokoļus sadala rozetītēs un apvāra sālsūdenī (jāpaliek vēl kraukšķīgiem). Kārto ugunsdrošā veidnē. Pārlej ar olu, kas sakulta ar pi...
Kāpostu saļanka.
- 3 kg kāpostu - 1 kg sīpolu - 1 kg kabaču - 1 kg tomātu - 1 kg burkānu - 4-5 pākstis paprikas - 1 ēd.k. cukura - 3 ēd. k. sāls - 1 ēd.k esences - 1/2 l eļļas
Kāpostus smalki un sīpolus pusriņķīšos sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Ielej katlā eļļu tad tur saliek sīpolus, burkānus, kāpostus...
70 minūtes
Zivs "Ahā"
- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai
Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku...
45 minūtes
Nevārītas upenes ziemai.
- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu - 1800 gr cukura Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.
Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr vis...
60 minūtes
Fiksie maizes salāti.
- 1/2 kukulīša formas maizes - 3 daiviņas ķiploka - 30 g Krievijas siera - ~ 1/4 paciņas majonēzes - 1/3 gl augu eļļas
Maizes rikas sagriež nelielos kubiciņos. Pannā ar dziļām malām lej eļļu un karsē. Karstā eļļā ierīvē uz smalkās rīves ķiplokus. Apmaisa. Pie...
25 minūtes
Ķirbju pankūkas Austrijā!!!
- 1/2 neliela ķirbīša - 1 ola - 30 grami siera - 2-3 karotes miltu - sāls, pipari pēc garšas - Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas - 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers
Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā n...
20 minūtes
Saldie kabači
- kabacis - 1l ūdens - 2 glāzes cukurs - 2 paciņas vaniļas cukurs - 40 grami citronskābe - citrona šķēle
Kabačus nomizo, izņem mīkstumu, sagriež gabaliņos, burkas apakšā liek citrona škēli pa virsu kabačus. Uzlej vārošu ūdeni, patur10-15min., ūd...
30 minūtes
Šašliks brāļa gaumē
- 5 kg svaiga gaļa - 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes - 200 gr augu eļļas - maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei) - sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei) - 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%) - 2 kg sīpoli
Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm). Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi...
Vakariņas četriem
- 4 prāvi kabači - 4 lieli sīpoli - 4 lieli burkāni - 4 paprikas - glāze eļļas - glāze tomātu mērces - glāze ūdens - 4 ēd.karotes 9% etiķa - 1 ēd.karote cukura - 1 ēd.karote sāls - dillītes - 4 vistas filejas - vegeta vai cits garšvielu maisījums - 2 paciņas rīsu - 2 ēd.karotes majonēzes - 2 ēd.karotes tomātu mērces rozā mērcītei.
Lielus, bet nepārkoksnējušos mizu kabačus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē. Burkānus notīra, sarīvē. Papriku un sīpolus griež gabaliņos. Visu ...
90 minūtes
Lielais šokolādes kekss ( apm.2kg.)
- 200.gr. sviesta (cepamā margarīna) - 4 olas - 2 gl. cukura - 3 gl. miltu - 1 gl.skāba krējuma (kefīra; rūgušpiena) - ½ tējk. dzeramās sodas - šķipsniņa sāls - šķipsniņa vanilīna cukura - rīvēta citrona miziņa (vai citrona pārt. esence) Glazūrai: - 4 ēd.k. skāba krējuma - 6 ēd.k. cukura - 4 tējk. kakao pulvera - šķipsniņa vanilīna cukura vai citrona(riekstu) esences
Kausē sviestu, pieliek cukuru un putojot pievieno olas. Pieber miltus, sāli. Masai pielej krējumu un dzēstu dz.sodu (uzpilina galda etiķi). ...
Cepti āboli
- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis
Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri...
Kreptīgie gurķi
- 2 kg gurķu - 200 gr. Spilvas mārrutku - 0.5 kg cukura - 5 ēd.k. sāls - 200 gr. ūdens - 300 gr. 9% galda etiķa
Nemizotus gurķus sagriež šķēlēs. Samaisa garšvielas, pielej ūdeni, vēl samaisa, visā ber sagrieztos gurķus. 24 stundas tur vēsumā. Pilda bur...
30 minūtes
Saulītes gurķu salātiņi
- gurķi - 5 kg - tomātu mērce - 0,5 l - cukurs - 200 gr - augu eļļa - 200 gr - etiķis 9% - 200 gr - sāls - 2 ēd. karotes - ķiploki - 200 gr
Visu sagriež un vāra un kad sāk vārīties, tad kopš tā brīža ne ilgāk par 7 min....
30 minūtes
Kabači ziemai.
- 4 kg kabači - 3 gab. sīpoli - 1 ķiploks - etiķis 9% 200 gr. - eļļa 200 gr. - 3 ēd. k cukura - 3 ēd.k. sāls
Kabačus sagriež kubiņos ( ja miza nav pacieta, tad nav obligāti mizot), ķiplokus smalki sakapā, smalki sagriež sīpolus. Traukā visas sastāvd...
Svaigu gurķu salāti
- 800 gr. gurķu - 200 gr. sīpolu - 1,5-2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 2-3 ēd.k. 9% etiķa - 5-10 ēd.k. augu eļļa - 1 ēd.k. diļļu
Var piepildīt 0.7 l vai 1 l burku. Nepāraugušus gurķus nomazgā, sagriež šķēlītēs, tāpat sagriež sīpolus. Visu kopā ar garšvielām sajauc liel...
240 minūtes
Cūkas stilbiņš Ziga gaumē
- 2 cūkas stilbiņi - 1/2 paciņas provansas majonēzes - 1/2 ķiploka galviņas - 2 sīpoli - sāls un piecu piparu maisījums pēc garšas izjūtas - cepamais maisņš
Cūkas stilbiņus mērcējam citronskābes, vai etiķa ūdenī pēc garšas sajūtas, aptuveni 6 stundas. Pēc izmērcēšanas ’’sašpigojam...
Mājas bulciņas.
Mīklai: - 1 l piena - 30 gr. rauga - 1 ēdamkarote cukura - naža gals sāls - 1 ēdamkarote eļļas - ap 2 kg miltu Pildījumam: - 3 tējkarotes magoņu - 8 tējkarotes cukura - 1/2 tējkarote kanēļa - 50 gr. sviesta - 200 ml brūkleņu ievārījuma Apsmērēšanai: 1 ola Plātes eļļošana: eļļa un manna
Raugu apber ar cukura karoti un ļauj uzbriest. Kad parādās putiņas pielej siltu/ ne karstu / pienu un eļļu ar sāli. Izmaisa. Ber lēnām miltu...
90 minūtes