Izejvielas un to daudzums:
- 1/2 neliela ķirbīša
- 1 ola
- 30 grami siera
- 2-3 karotes miltu
- sāls, pipari pēc garšas
- Zaļumgaršvielas kādas garšo un kādas pieejamas
- 2 ēd.k krējums, vai svaigais siers
Pagatavošanas process:
Sarīvē uz dārzeņu rīves ķirbīti, kas iepriekš nomizots, pierīvē sieru, pievieno 1 olu, zaļumus sasmacinātus un miltus. Liek sakarsētā eļļā nelielā daudzumā uz pannas un cep uz mērenas uguns no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz pārkaisītas ar tiem pašiem zaļumiem (kas nedaudz atstāti), un krējumu.
Tā kā austrieši ne īpaši ciena krējumu, jo tas redz esot trekns, tad viņiem labāk patīk ar svaigo sieru.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Porcija uz 2 personām.
Garšīgi, ātri un sātīgi. Garšo latviešiem (pat maniem izvēlīgajiem bērniem, un arī austriešiem, kas vīpsnā par daudziem mūsu ēdieniem)!!!