Izejvielas un to daudzums:
- 5 kg svaiga gaļa
- 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes
- 200 gr augu eļļas
- maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei)
- sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei)
- 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%)
- 2 kg sīpoli
Pagatavošanas process:
Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm).
Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi. Visu kārtīgi samaisa (ar rokām).
Sagriež sīpolus ripiņās.
Citā traukā (bļodā vai spainī) liek pa kārtām gaļas gabaliņus (samaisītos ar garšvielām) un sīpolus (sīpoli-gaļa-sīpoli-gaļa-... ), pārlej ar marinādi (no bļodas) un nospiež ar šķīvi, tur vēsā vietā 1 dienu.
Cep uz oglēm. Gaļas gabalus sprauž uz iesma kopā ar sīpoliem pa kārtām. Cepot aplej ar to pašu marinādi. Gatavojot pagroza, gatavs aptuveni 20 minūtēs.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Receptes ir daudz un dažādas, bet pēc šīs sanāk visgaršīgākie šašliki.
Šo recepti man atklāja mans brālis, tāpēc nosaucu par "Šašliks brāļa gaumē". Šašliku parasti cepjam Jāņos un citos ģimenes pasākumos pie dabas.
Gaļa parasti ir cūkgaļa, bet šo recepti var izmantot arī vistas gaļas šašlikam.
Iesaku šo recepti izmēģināt arī Jums!