Izejvielas un to daudzums:
- 3 kg kāpostu
- 1 kg sīpolu
- 1 kg kabaču
- 1 kg tomātu
- 1 kg burkānu
- 4-5 pākstis paprikas
- 1 ēd.k. cukura
- 3 ēd. k. sāls
- 1 ēd.k esences
- 1/2 l eļļas
Pagatavošanas process:
Kāpostus smalki un sīpolus pusriņķīšos sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Ielej katlā eļļu tad tur saliek sīpolus, burkānus, kāpostus. Vāra kā kāposti ir noplakuši 30 min. Tad pievienos sarīvētus kabačus / miziņu var noņemt/, sagrieztus tomātus un papriku, kā arī sāli un cukuru. Vāra vēl apmēram 25 min. Beigās pievieno esenci un pasautē vēl 2 min. Karstu pilda tīrās burkās un glabā vēsumā.
Sanāk vidēji 9- 11 0.7 l burciņas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 70
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es lieku pirmos sīpolus, jo citādi sāk piedegt. Var tomātiem un paprikai noņemt ādiņu, bet man liekas tas ir lieks darbs. Gatavību pārbaudu beigās pēc paprikas - ja ir mīksta, tātad gatavs.
Laika aizņem daudz visu sagriezt :)
Ēdam kā salātus pie kartupeļiem, var likt kā piedevu zupās, vai kad ļoti gribās ēst, bet slinkums gatavot, ar maizi.:)
Labu apetīti!