Izejvielas un to daudzums:
- 4 prāvi kabači
- 4 lieli sīpoli
- 4 lieli burkāni
- 4 paprikas
- glāze eļļas
- glāze tomātu mērces
- glāze ūdens
- 4 ēd.karotes 9% etiķa
- 1 ēd.karote cukura
- 1 ēd.karote sāls
- dillītes
- 4 vistas filejas
- vegeta vai cits garšvielu maisījums
- 2 paciņas rīsu
- 2 ēd.karotes majonēzes
- 2 ēd.karotes tomātu mērces rozā mērcītei.
Pagatavošanas process:
Lielus, bet nepārkoksnējušos mizu kabačus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē. Burkānus notīra, sarīvē. Papriku un sīpolus griež gabaliņos. Visu ber katlā, pielej eļļu, tomātu mērci un garšvielas, vāra apmēram stundu, šad un tad pamaiosot, lai nepiedeg. Vārīšanas beigās pieber un apmaisa dillītes.
PA TO LAIKU...
Samazgā burciņas.
Eastcon karstā gaisa krāsninā 200*C uz pusstundu iemet un ar vegetu vai garšvielu maisījumu apbārsta vistas filejas. Paslaka ar dažām pilītēm eļļes.
Aiziet izpeldas.
Katliņā uzvāra rīsus.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 90
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sautējumu liek cik grib un cik var apēst uz četriem šķīvjiem. Pārējo ( daudz ) droši sapilda burciņās ziemai. Kārto uz šķīvjiem rīsus, filejas, pārlej ar rozā mērcīti.
Kamēr saimnieces ziemai marinējas, mājiniekiem nav jānomirst badā. Ļoti vienkārši. Ļoti ātri, laika mazietilpīgi. A laiku, laiku mēs tērējam patīkamākām nodarbēm :)