Izejvielas un to daudzums:
- kabacis
- 1l ūdens
- 2 glāzes cukurs
- 2 paciņas vaniļas cukurs
- 40 grami citronskābe
- citrona šķēle
Pagatavošanas process:
Kabačus nomizo, izņem mīkstumu, sagriež gabaliņos, burkas apakšā liek citrona škēli pa virsu kabačus. Uzlej vārošu ūdeni, patur10-15min., ūdeni nolej, liek atkal vārīties + cukurs + vaniļas cukurs + citronskābe. Uzlej kabačiem, aizvāko, apgāž otrādi, ļauj atdzist.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Man teica, ka garšot var pēc 3 dienām apmēram, tad savus ar nogaršošu. Garšo pēc ananāsiem, man vismaz degustējot tā likās.