Aveņu kūka (Цветаевский пирог)
Mīkla (smilšu): - 250 gr milti - 1 t.k cepamais puveris - 100 gr sviesta - 2 olas - 60 gr cukura Krējuma uzlejamais: - 350 gr skābā krējuma - 2 olas - 90 gr cukura - 20 gr cietes - vaniļas cukurs, kanēlis - 250-300 gr ogu
1. Miltus sajauc ar cieti 2. Samaisa (var blenderēt) ar sviestu 3. Pie divām olām pievieno cukuru, šķipsni sāls, sajauc 4....
Lētā ābolu kūka
- 2 olas - 1 gl. cukura (var mazāk) - 1 gl. kefīra - 2 gl. miltu - 1.tējk. dzeramās sodas un nedaudz 9% etiķa - 3-5 skābi āboli - kanēlis
Olas ar cukuru saputo. Pievieno kefīru, sijātus miltus. Labi izmaisa, pieliek ar etiķi sajauktu dz.sodu. Samaisa. Masu liek silikona veidnē ...
Kūka ’Mango"
- 300 g cepumi - 300 g biezpiens - 120 g cukurs - 100 g krējums - 100 g ūdens - 80 g sviests - 20 g želatīns - 2-3 mango
Cepumus samaļ ar blendera palīdzību sīkās drumstalās, sajauc ar izkausētu sviestu. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru. Pa virsu ieklāj c...
Cepumu un Mascarpone siera kūka
Pamatnei: - 300 g „Selgas” cepumu - 125 g sviesta Kūkas pildījumam: - burciņa ķiršu kompota (vai 300gr saldētu ķiršu ) der arī citas paskābas ogas - ja kompots skābs, tad tam pievieno 1-2 ēd.karotes cukura 1.5 ēd. karotes želatīna Krēmam: - 500 gr Maskarpone siera - 200-250 ml saldā krējuma - 6 ēd. karotes cukura - 15 gr. želatīna Dekorēšanai: - 300-400 gr. vīnogas bez kauliņiem (der arī citas ogas vai augļi) - 15-20 gr želatīna - 150gr ķiršu kompota šķidruma (der arī 1 paciņa ogu želejas)
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā. ...
Bagātā biezpienkūka
SASTĀVS MĪKLAI: - 3 gl. miltu (Dobeles dzirnavnieks) - 5 olu dzeltenumi - 2 tējk. bez kaudzes cepamā pulv. - šķipsna sāls - 250 g. margarīna (vai 200g. sviesta) SASTĀVS BIEZPIENA MASAI: - 1 kg. biezpiena - 3 veselas olas - 1 gl. pūdercukura - 1/2 sviesta - 1 pac. vaniļas pudiņa (Dr.Ouetker) - 1 citrons SASTĀVS PAPILDUS KĀRTAI: - 5 olu baltumi - 2 ēd.k. sausa ķīseļa (dzērveņu) ("Aloja") - 3 ēd.k. ar kaudzi cukura - 1 lielā bundža persiku pusītes sīrupā vai arī, ja patīk lielā bundža ananāsu sīrupā
PAGATAVOŠANA MĪKLAI: Visas sastāvdaļas samaisīt un kārtīgi samīcīt līdz sanāk smilšu mīkla (no sākuma bus drumstalas, tam tā jābūt, jā...
Vārītā biezpienkūka
- 1 kg biezpiena - 5 olas - 1 gl. cukura - 1 pac. sviesta (200g) - 1 pac. vanilīncukura (20g) - 2 pac. Dr.Quetker pudiņa ar vanļas garšu (nopērkams RIMI) - 1/2 gl. svaiga piena - Rozīnes, apriikozes, čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas - 2 pac. cepumi Selga (klasiskie) - 1-2 banāni
Vispirms sagatavo sastāvdaļas: Formā ieklāj cepampapīru, sakārto cepumus, pārlaužot uz pusītēm izveido arī sānu malas, uz cepumiem šķē...
Augļu kūka "Vasara"
Kūkai nepieciešams izcept divus olu biskvītus. Pildījumam nepieciešams: - 0, 7 ml saldais krejums - 250 grami malts biezpiens - 200 grami cukurs - augļi (zaļās vīnogas, zemenes, persiki) - 1 paciņa želantīns
Pagatavojam kūkas pildījumu: saputo saldo krējumu, pievieno maltu biezpienu, masā liek sakapātus augļus, visu samaisa, beigās pievieno uzbri...
120 minūtes
Ievas kūka.
- 9 vafeles (lielas) vai ari 36 mazas - 0.5l skābs krējums - 2 paciņas cepumi „Selga” - ½ glāze labas kafijas - rozīnes - marmelāde - žāvēti augļi - šokolādes gabaliņi
Vafeles sarīvē uz rupjās rīves un samaisa ar krējumu, pievienojot marmelādi, žāvētus augļus un šokolādes gabaliņus vai ari ko citu, ko sirds...
Biskvīta torte ar vārīto kremu un augļiem
- 11olas - 19 ēd.k milti - 9 ēd.k kartupeļu ciete - cukurs - 1glāze piens - 1 paciņa saldkrējuma sviests - vanilins - 0, 5 l dzērveņu vai brūkleņu ievārījums Dekorācijai augļi pēc paša gaumes un izdomas.
Cep trīs biskvīta ripas. Katrai ripai puto trīs olas un trīs ēd.k cukura. Pievieno divas ēd.k miltus un vienu ēd.k kartupeļa cieti. Cep stan...
120 minūtes
Ogu - zefīra kūka
- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura
Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj...
Gardais banānu pīrāgs
- prjaņiki (bez jebkādiem pildījumiem) - banāni - skābais krējums
Paņemam nedziļu trauku... Prjaņikus, ja lieli, tad pārgriež uz pusēm, un liek trauka apakšā tā - lai noklātu pilnīgi trauka dibenu...
Burkānkūka
- 750-800 g milti - 1, 5 pac. cepamais pulveris - 300 g sviests - 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves) - 0, 5 l skābais krējums - 300 g cukurs - 150 g rozīnes - 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu) - 100 g kokosa skaidiņas - 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai - tējkarote malts kardamons - tējkarote malts kanēlis
Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, lie...
Kūka ar snikeri
Pamatnei: - 4 olas - 4 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes milti Masai: - 4 mazie snikeri - 1 kg samalta biezpiena - 0, 5 l salda krējuma (var likt ari skābo) - pūdercukurs pēcc garšas - želantīns 1 pac(Santa Marijas), ja mazākas, tad divas - vanilīns - var pielikt citrona sulu - bundža lielā ar persiku kompotu - dekorēšanai - viss pēc izvēles
Sākumā izcep biskvītu: Atdala olas baltumu no dzeltenuma.Dzeltenumu saputo ar cukuru, iesijā miltus, iamaisa un tad pievieno stingrās pu...
Tējas kūka
- 2 gb tējas maisiņi - 1 glāze vārošs ūdens - 1 glāze cukura - 2 gb olas - 2 ēd.karotes medus - šķipsniņa sāls - ēd. karote dēstas sodas - 2 glāzes milti Krēmam: - 1 glāze skāba krējuma - nepilna glāze cukura
Divus tējas maisiņus aplej ar vārošu ūdeni, kad pastāv, iemaisa siltā tējā 1 glāzi cukura, 2 olas, 2 ēdk.medus, šķipsniņa sāls, ēdk.sodas, k...
Rudens kūka
Kūkas biskvītam: - olas - milti - cukurs - āboli - vanilīns - kanēlis - sviests Vārītajam krēmam: - 1 ola - 160 ml piena - 20 g miltu - 14 g sviesta - 2 g vaniļas cukura - 8 g cukura - ievārījums - citrona sula
Cepjam biskvītu. Kuļam olas ar cukuru, līdz daudzums ir trīskāršojies. Piesijājam miltus un uzmanīgi iemaisām olu masā. Ābolus nomizo, sagri...
60 minūtes
Savādāka kūka
- 1 glāze milti - 1 glāze cukurs - 1 glāze manna - 2 tējk. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - aptuveni 1kg āboli - cukurs un kanēlis pārkaisīšanai - 1/2 paciņa sviests
Nomizojam un uz rīves vai kombainā samaļam ābolus. Pagatavojam sauso maisījumu - traukā beram pa vienai glāzei - miltu, cukura un mannas...
60 minūtes
Fiksā kūka
- 1 bundžiņa vārītā iebiezinātā piena - 1 paciņa sviesta - 1 gl. milti - 1 gl. cukurs - 4 olas - naža gals soda - vanilīns
Pamatnei: Olas sakuļ ar cukuru apm. min 5. lai masa dubultojas. (Nemēdz būt par daudz saputots) iesijā miltus + sodu + vanilīnu. Visu samais...
45 minūtes
Jogurta kūka
- 400 g saldu cepumu - 1 l mazkaloriju jogurta - 2 ēdamkarotes želatīna - 0, 5 kg persiku (nektarīnu)
Cepumus sadrupina. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Formā ar noņemamām malām ieklāj pārtikas plēvi. Cepumus saber formā, izlīdzina. Uzbriedin...
Raibā kūka
- glāze jogurta (krējums, kefīrs) - glāze cukura - tējkarote cepampulveris - 2 olas - 2 glāzes miltus - 50 gr eļļa - garšai mandeļu eļļa - 400 gr salds krējums - 4 ēd. karotes cukurs - 1 paciņa biezpiens
Glāze jogurta, glāze cukura, tējkarote cepampulveris - samaisa visu kopā, tad pievieno... 2 olas, 2 glāzes miltus, 50 gr eļļu, garšai mandeļ...
Siera-zemeņu kūka
- 3 olas - 1 gl. cukurs - vaniļas cukurs - svaigs siers 300 gr - 1.5 gl. milti - cep.pulv. - zemenes
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno sieru un kad masa ir bez kunkulīšiem, pievieno miltus, cepamo pulveri. Kad mīkla gatava, l...