Izejvielas un to daudzums:
- 300 g cepumi
- 300 g biezpiens
- 120 g cukurs
- 100 g krējums
- 100 g ūdens
- 80 g sviests
- 20 g želatīns
- 2-3 mango
Pagatavošanas process:
Cepumus samaļ ar blendera palīdzību sīkās drumstalās, sajauc ar izkausētu sviestu.
Kūkas formā ieklāj cepamo papīru. Pa virsu ieklāj cepumu masu un izlīdzina.
Cepumu pamatni ieliek ledusskapī, kamēr tiek gatavots pildījums.
Želatīnu aplej ar aukstu novārītu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
Lielā bļodā ieliek biezpienu un krējumu, pievieno sagrieztus mango un cukuru. Ar blenderi sakuļ viendabīgā masā.
Uzbriedušo želatīnu ieber katlā un uzsilda, bet neuzvāra.
Želatīnu pievieno biezpiena masai un kārtīgi samaisa.
Biezpiena masu ielej pa virsu cepumu kārtai.
Kūku ievieto ledusskapī uz 1 stundu vai tik ilgi, kamēr tā sastingst.
Gatavo siera kūku izņem no formas, rotā ar mango šķēlītēm un aplej ar šokolādes mērc
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Mango var aizvietot ar banāniem. 3-4 banāni.