Izejvielas un to daudzums:
Mīkla (smilšu):
- 250 gr milti
- 1 t.k cepamais puveris
- 100 gr sviesta
- 2 olas
- 60 gr cukura
Krējuma uzlejamais:
- 350 gr skābā krējuma
- 2 olas
- 90 gr cukura
- 20 gr cietes
- vaniļas cukurs, kanēlis
- 250-300 gr ogu
Pagatavošanas process:
1. Miltus sajauc ar cieti
2. Samaisa (var blenderēt) ar sviestu
3. Pie divām olām pievieno cukuru, šķipsni sāls, sajauc
4. Savieno visu kopā, izveido mīklu
5. Ievieto formā un izveido tajā tādu kā lielu groziņu ar malām
6. Taisam uzlejamo - samaisa cieti ar cukuru
7. Pieliek olas, vaniļas cukuru, samaisa
8. Pievieno krējumu, samaisa
9. Formā izvieto ogas un aplej ar "uzlejamo" (ai nezinu kā būs pareizi)
10. Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz apmēram 50 minūtēm 180 grādos
11. LABU APETĪTI :)
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ogas der dažādas, var likt ābolus, persikus un citus augļus :) Experimentējiet. Varbūt būs par maz miltu. Man nācās vēl piebērt, uz izjūtām :)