Izejvielas un to daudzums:
- 1 kg biezpiena
- 5 olas
- 1 gl. cukura
- 1 pac. sviesta (200g)
- 1 pac. vanilīncukura (20g)
- 2 pac. Dr.Quetker pudiņa ar vanļas garšu (nopērkams RIMI)
- 1/2 gl. svaiga piena
- Rozīnes, apriikozes, čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas
- 2 pac. cepumi Selga (klasiskie)
- 1-2 banāni
Pagatavošanas process:
Vispirms sagatavo sastāvdaļas:
Formā ieklāj cepampapīru, sakārto cepumus, pārlaužot uz pusītēm izveido arī sānu malas, uz cepumiem šķēlītēs sagriež banānus, biezpienu sadrupina, olām atdala dzeltenumus no baltuma, baltumus ar šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, ieber cukuru glāzē pa virsu uzber vanilīncukuru, pudiņus iemaisa pienā, aprikozes sagriež gabaliņos, rozīnes nomazgā, sajauc ar aprikozēm un čia sēklām.
Kūkas tapšanas process:
Ņem katlu (ar nepiedegošu virsmu) uz vidējas liesmas izkausē sviestu, tajā ieber sadrupināto biezpienu, olu dzeltenumus, cukurus un visu nepārtraukti maisot pievieno pudiņus ar pienu, pieber žāvētos augļus un sēklas. Kad masa sāk manāmi biezēt, to noņem no uguns un lēnām iecilā saputotos olu baltumus līdz veidojas viendabīga masa. To karstu lej formā uz cepumiem, nolīdzina virsmu un bagātīgi apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām (ja tās negaršo, tad var uzliet šokolādes glazūru vai ko citu, kas patīk un garšo). Kūku noliek vēsā vietā, lai atdziest. Vislabāk ir gatavot iepriekšējā vakarā un pasniegt nākamajā dienā. Kad kūka pavisam atdzisusi, tad siltajos gadalaikos to labāk glabāt ledusskapī.
Banānu vietā var likt arī citus augļus (avenes, zemenes, mango, nektarīnus, aprikozes, persikus u.c.)
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Jo ilgāk stāv, jo garšīgāka. Vēsā vietā var uzglabāt pat nedēļu, bet vienmēr apēdas ātrāk...