Izejvielas un to daudzums:
- 2 gb tējas maisiņi
- 1 glāze vārošs ūdens
- 1 glāze cukura
- 2 gb olas
- 2 ēd.karotes medus
- šķipsniņa sāls
- ēd. karote dēstas sodas
- 2 glāzes milti
Krēmam:
- 1 glāze skāba krējuma
- nepilna glāze cukura
Pagatavošanas process:
Divus tējas maisiņus aplej ar vārošu ūdeni, kad pastāv, iemaisa siltā tējā 1 glāzi cukura, 2 olas, 2 ēdk.medus, šķipsniņa sāls, ēdk.sodas, kas dzēsta ar etiķi un apmēram 2 glāzes milti. Lej ietaukotā veidnē, izcepas ļoti ātri. Nepilnās 30 minūtēs apmēram 200 grādos.
Pārgriež pa pusēm, smērē ar 1glāzi krējuma, kas savārīts ar nepilnu glāzi cukura.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Recepte atrasta internetā kā krīzes kūka, bet es nodēvēju par tējas kūku un pa vidu smērēju ievārījumu un saputotu saldo krējumu. Galvenais, kas mani šoreiz uzrunāja, ir mīklas recepte. Ātri pagatavojama.