Izejvielas un to daudzums:
- 750-800 g milti
- 1, 5 pac. cepamais pulveris
- 300 g sviests
- 1, 5-2 kg burkāni (rīvēti uz smalkās rīves)
- 0, 5 l skābais krējums
- 300 g cukurs
- 150 g rozīnes
- 150 g valrieksti sagriezti (uz 20 min. iemērc karstā ūdenī, lai neitralizētu rūgto garšu)
- 100 g kokosa skaidiņas
- 250 g sk. krējums + 100 g cukurs kūkas virsai
- tējkarote malts kardamons
- tējkarote malts kanēlis
Pagatavošanas process:
Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, sajauc un mīca, kamēr izdalās mitrums no burkāniem. Tad pievieno mīkstu sviestu, miltus, visu izmīca, liek uz pannas un cep 30-40 min. (170-200).
Atdzesētu kūku noklāj ar krējumu, kas samaisīts ar cukuru.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Veģetāra, bez olām.
Ļoti, ļoti garda.
Pilnīgi pietiek ap pusporciju.
Riekstus, rozīnes un garšvielas es lieku pat vairāk. Virsmu ar krējumu var nesmerēt- labs tāpat.