Tējas kūka
- 2 gb tējas maisiņi - 1 glāze vārošs ūdens - 1 glāze cukura - 2 gb olas - 2 ēd.karotes medus - šķipsniņa sāls - ēd. karote dēstas sodas - 2 glāzes milti Krēmam: - 1 glāze skāba krējuma - nepilna glāze cukura
Divus tējas maisiņus aplej ar vārošu ūdeni, kad pastāv, iemaisa siltā tējā 1 glāzi cukura, 2 olas, 2 ēdk.medus, šķipsniņa sāls, ēdk.sodas, k...
Biezpiena bumbiņas
- 0.5 kg. biezpiena - 4 olas - 10 ēd. karotes miltu - 4 ēd. karotes katrupeļu miltu - 7 ēd.katotes cukuru - 0.5 tējk. sāli - 0.5 tējk. sodu - eļļu
Visus komapanentus samaisa kopā, taisa apaļas bumbiņas un liek karstā eļļā. Apcep kamēr brūnganīgas. Tad ņem arā liek uz sķīvīša (man sākumā...
30 minūtes
Pīrādziņi - neraudzētie
- 200-250 g margarīna - 200-250 g skāba krējuma - 4 olas - 600-700 g milti - sāls - ola pārsmērēšanai un sezama sēkliņas
Olas kārtīgi samaisa ar sāli un krējumu. Izkausē margarīnu un pievieno olām. Samaisa. Pievieno izsijātus miltus un kārtīgi samaisa. Atstāj u...
60 minūtes
Rudens kūka
Kūkas biskvītam: - olas - milti - cukurs - āboli - vanilīns - kanēlis - sviests Vārītajam krēmam: - 1 ola - 160 ml piena - 20 g miltu - 14 g sviesta - 2 g vaniļas cukura - 8 g cukura - ievārījums - citrona sula
Cepjam biskvītu. Kuļam olas ar cukuru, līdz daudzums ir trīskāršojies. Piesijājam miltus un uzmanīgi iemaisām olu masā. Ābolus nomizo, sagri...
60 minūtes
Savādāka kūka
- 1 glāze milti - 1 glāze cukurs - 1 glāze manna - 2 tējk. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - aptuveni 1kg āboli - cukurs un kanēlis pārkaisīšanai - 1/2 paciņa sviests
Nomizojam un uz rīves vai kombainā samaļam ābolus. Pagatavojam sauso maisījumu - traukā beram pa vienai glāzei - miltu, cukura un mannas...
60 minūtes
Mājas ķiršu tortīte
Biskvītam: - 15 olas - 15 ēd.k. milti - 15 ēd.k. cukurs Pildījumam: - 1l saldais krējums - 5 ēd.k. cukurs - 0.7 l ķiršu ievārījums (skābs) - 1 pac vaniļas cukurs Glazūrai: - 4ēd.k. ar kaudzi kakao pulveris - 4 ēd.k. cukurs - 50-100 ml ūdens - 1 ēd.k. augu eļļa
Cepu trīs kārtas, katru no 5 olām. Atdalīju olu baltumus no dzeltenumiem, saputo 5olu dzeltenumus ar 5ēd.k. cukura, līdz cukurs izkusis...
Ābolu maizītes slinķiem
Ņemam gatavo saldēto kārtaino bezrauga mīklu, ābolus, cukuru, krējumu un kanēli.
Kārtainā mīkla sagriežas taisnstūros. Nomizo, sagriež ābolus un samaisa ar krējumu un cukuru. Mazliet klāt pieber kanēli. Vienai pusītei vir...
30 minūtes
Vafeles "Gardās"
- 1 gl. piena - 1 gl. cukura - 2 pac. sviesta vai 300 ml. eļļas - 2 gl. miltu - vanilīns vai vaniļas cukurs
Cukuru ar sviestu maisa kamēr cukurs gandrīz izkusis, pievieno miltus un vanilīnu, izmaisa tad pakāpeniski pievieno pienu. Mīkla pēc konsist...
Fiksā kūka
- 1 bundžiņa vārītā iebiezinātā piena - 1 paciņa sviesta - 1 gl. milti - 1 gl. cukurs - 4 olas - naža gals soda - vanilīns
Pamatnei: Olas sakuļ ar cukuru apm. min 5. lai masa dubultojas. (Nemēdz būt par daudz saputots) iesijā miltus + sodu + vanilīnu. Visu samais...
45 minūtes
Jogurta kūka
- 400 g saldu cepumu - 1 l mazkaloriju jogurta - 2 ēdamkarotes želatīna - 0, 5 kg persiku (nektarīnu)
Cepumus sadrupina. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Formā ar noņemamām malām ieklāj pārtikas plēvi. Cepumus saber formā, izlīdzina. Uzbriedin...
Raibā kūka
- glāze jogurta (krējums, kefīrs) - glāze cukura - tējkarote cepampulveris - 2 olas - 2 glāzes miltus - 50 gr eļļa - garšai mandeļu eļļa - 400 gr salds krējums - 4 ēd. karotes cukurs - 1 paciņa biezpiens
Glāze jogurta, glāze cukura, tējkarote cepampulveris - samaisa visu kopā, tad pievieno... 2 olas, 2 glāzes miltus, 50 gr eļļu, garšai mandeļ...
Vienkaršais rabarberrausis
- 250 gr margarīna vai sviesta - nepilna glāze cukura 2 glāzes miltu - 5-6 olas - vanilīns - cepampulveris - 2-3 edamkarotes krējuma - 3-4 rabarberkāti - kanēlis
Karstā ūdens peldē izkausē margarīnu un cukuru līdz viendabīgai massai (ne šķidru), pievieno vanilīnu, krējumu, cepampulveri un olas, kārtīg...
Melnais Princis
- 4 olas - 200 g cukura - 0, 3 l krējuma - 100 g kakao - 200 g milti - 2 tējk. sodas - 0, 5 tējk. citronskābes - 1 bundža vārīta iebiezinātā piena - 200 g sviesta
Olas saputo ar cukuru. Tad pievienot krējumu un tajā ielikt sodu un citronskābi, samaisīt. Pievieno kakao, samaisa, tad miltus. Cep 180 grād...
60 minūtes
Banānu - mandarīnu suflē torte
- 5 mandarīni - 2 banāni - 1 glāze sauso brokastu pārslu - 1 glāze kukurūzas pārslu - 250 gr baltās šokolādes - 500 g kefīra - 200 ml salda krējuma (35%) - 40 g želatīna - 250 g cukura
1. Ūdens vannā izkausē balto šokolādi. 2. Sausā brokastu pārslas samaisa ar kukurūzas pārslām un izkausēto šoklādi, labi samaisa un, kār...
30 minūtes
Saldummājiņa
- biezpiens - saldais krējums - cukurs - vanilīncukurs - krāsainā marmelāde - šokolāde - kokosa skaidiņas - selgas cepumi
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vanilīncukuru. Iemaisa biezpienu saputotajā krējumā. Sagriež marmelādi un iemaisa ar biezpienmasā. Ņem divu...
45 minūtes
Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu un žāvētām melnajām plūmēm
- 1 ola un 1 olas dzeltenums - 50 g šokolādes - 50 g sviesta - 35 g pūdercukura - 35 g miltu - 1/2 tējk.cepamā pulvera - 1 tējk. kakao Krēmam un virsai: - 500 g šokolādes (kakao saturam ir jābūt ne mazākam kā 60%) - 400 ml saldā krējuma - 3-4 ēdamkarotes brendija vai ruma - 100 g žāvētu plūmju - nedaudz mandeļu - 1/2 tējk. kakao
Sviestu kopā ar šokolādi ūdens peldē izkausē. Nedaudz atdzesē.Olu atdala un baltumu sakuļ ar nelielu pūdercukura daļu un sāli stingrās putās...
60 minūtes
Mājas rafaello
- 200 g sviesta - 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru - 200 g kokosa skaidiņu - 80 g mandeļriekstu (1 iepakojums)
Ūdens peldē izkausējam sviestu, pievienojam iebiezināto pienu, kārtīgi izmaisām. (Var ievietot mikroviļņu krāsnī uz 30 sek). Pievienojam 200...
45 minūtes
Kartupelīši
- 200 g sviesta - 200 g piena - 1 glāze cukura - ½ glāzes ūdens ar konjaka vai ruma piedevu pēc garšas - 3 ēdamkarotes kakao - vaniļas sausiņi pēc vajadzības Apvīļāšanai: - kokosa skaidiņas - pūdercukurs - kakao
Pienu ar cukuru uzvāra, pievieno sviestu un kakao. Sausiņus samaļ, samaisa ar ūdeni ar rumu vai konjaku, izmaisa, tad pievieno uzvārīto pien...
30 minūtes
Riekstiņi.
- 100 g cukura - 200 g sviesta - 300 g miltu - 20 g vanilīncukura - 400 g vārīta iebiezinātā piena
Istabas temp. sviestu samīca ar miltiem, cukuru, vanilīnu. Patur 30 min ledusskapī un cep riekstiņus zeltainus. Pilda ar vārīto iebiezināto ...
90 minūtes
Pončiki
- 1 paciņa sausā rauga - ap 1, 5 kg kviešu miltu - 2 ēdmk. cukura - 1 tējk. sāls - 350 g ūdens - 250 g piena - 0, 5 l eļļas - 50 g šņabja - biezpiens - brūkleņu ievārījums - svaigi āboli - ogas - maltā gaļa
Sausu raugu samaisa ar pāris saujām miltu, cukura un sāls. Pievieno siltu pienu, samaisa. Tad pievieno ūdeni, samaisa un pakāpeniski pievien...
90 minūtes