Mani keksiņi
- 1 ola - 1 gl. ķefīra - 1 gl cukura - 1 gl. mannas - 100 g margarīna vai sviesta - 1 gl. miltu - 1/2 tējk. sodas - 1 paciņa vanīncukura
Samaisa kefīru, olu, mannu un cukuru. Noliek uzbriest uz 30 minūtēm. Tad pievienot izkausētu margarīnu, miltus, sodu un vanilīncukuru. K...
30 minūtes
Ananāsu gredzeni
- 500 g kārtainās sasaldētas mīklas - 1 bundža ananāsu šķēlītes sīrupā - saldētas ogas - ola - kanēlis
Kad gribās ko garšīgu var darīt arī tā.:) Izņemam no saldētavas vienu 500 g paku ar kārtaino mīklu, atlaidinām to. Ņemam vienu bundžu ar ana...
30 minūtes
Keksiņi ar rozīnēm, ingveru, riekstiem, mellenēm...
- 4 olas - 1 gl. milti - 1/2 gl. kartupeļu ciete - 1 gl.cukurs - nepilna ēd.k. cepamais pulveris - 1/2 gl. eļļa - rīvēta citrona miza - ingvers un vaniļas cukurs - pēc garšas un vēlmes Pēc izvēles: - rieksti (man garšo apcepti) - mellenes - rozīnes - apelsīni
Olas sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, maisa līdz cukurs izkūst Pievieno eļļu, miltus, kartupeļu cieti, pierīvē ingveru, citrona miziņu,...
30 minūtes
Mannā rausis.
- 180 gr. manna - 250 ml. ūdens - 210 gr. cukurs (tā receptē, bet krietni tas ir par daudz) - 100 gr. milti - 30 gr. kakao - 100 ml. eļļa - 1-1.5 t.k. cepamais pulveris - rozīnes, rieksti utt. - pūdercukurs pārkaisīšanai
Tātad beram traukā mannā + cukuru un pārlejam ar siltu ūdeni. Sajaucam un noliekam siltā vietā apmēram 2-3st. briest. Kad sabriedis tad piev...
Žāvētu augļu gliemezīši!
- 200 gr. žāvētas aprikozes, - 200 gr. žāvētas plūmes, - mazliet rieksti, - medus.
Žāvētos augļus izmērcē, nosusina un katrus atsevišķi samaļ gaļas mašīnā. Riekstus ar nazi sakapā vidēji smalki. Kad visas sastāvdaļas ir gat...
Vafeles
Šodien cepsim gardās vafeles! - 100 gr. sviests - 1 gl. cukurs - 5 olas - 1 gl. milti
Sviestu sagriež kubiņos, ieliek bleķa bļodiņā un, maisot uz lēnas uguns, izkausē. Bļodiņā pievieno cukuru, turpina vēl maisīt, līdz iegū...
20 minūtes
Burkānrausis
Pamatam: - 1.5 gl kefīra - cukurs pēc vēlmes - pusglāzes eļļas - paciņa kanēlis - tējas karote sodas - puse tējkarotes etiķa Augšai: - 1 kg burkānu - krējums - 2 olas - pusglāze miltu - vaniļa - citrons - cukurs pēc vēlmes
Pamatam sastāvdaļas sajauc biezā mīklā, (var pievienot arī klijas), sodu dzēšot ar etiķi, ieklāj ietaukotā plātē. Vārītus burkānus samaļ...
60 minūtes
Ātrie siera keksiņi
- 0.5 gl kefīrs - 1 tējk.cepampulveris - 2 olas - 0.5 gl majonēze - 1 gl milti - 150 gr siers - 100 gr kūpināta desa (vai arī cik vēlas) - puravs - zaļumi - paprika
Samaisa kefīru ar cepamo pulveri, pievieno sakultas olas, majonēzi, miltus. Visu samaisa, pievieno rīvētu sieru, sagrieztu desu vai kādu cit...
Siera-zemeņu kūka
- 3 olas - 1 gl. cukurs - vaniļas cukurs - svaigs siers 300 gr - 1.5 gl. milti - cep.pulv. - zemenes
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno sieru un kad masa ir bez kunkulīšiem, pievieno miltus, cepamo pulveri. Kad mīkla gatava, l...
Biezpiena, ābolu plātsmaize
- 4 gb. olas - 200 gr cukurs - 1 pac. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - 50 gr eļļa - 500 gr milti - 500 gr biezpiens - Pūres karameļu krems - āboli - 1 glāze sk. krējums
Olas saputo ar cukuru, pievieno biezpienu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, eļļu un miltus. Gatavo mīklu izlīdzina uz paplātes, nedaudz sasmē...
Torte uz pannas
Biskvītam nepieciešams: - 1 bundžiņa iebiezinātā piena - 1 ola - 2 tējk. cepampulveris - 3 ēdamk. milti Krēms pildījumam: - 0, 5 l piena - 2 ēdamk. milti (ar kaudzīti) - 2 olas - 1 glāze cukurs - 1 paciņa vaniļas cukura - 1 citrons
Biskvīts: Samīcīt mīkstu mīklu tā, lai neliptu pie rokām un labi rullētos. Mīklu sadalīt 8 daļās, Katru daļu izrullēt nedaudz lielāku ne...
Saldā siera kūka
– olas 5 gab. – 3 kārbas pa 250 g. Mascarpone siers – 1/3 paciņas sviests – 1 liels citrons – 2 ēd.k. cukurs – 1 glāze milti – 1 ½ glāzes skābais krējums – 1 ēd.k. medus - mellenes
Pamatnei: glāzei miltu un 2 ēdamkarotēm cukura uzrīvē 1/3 paciņu sviesta un pagatavo smilšu mīklu. Pieliek skābo krējumu un samīca. Form...
Siera cepumi
- 500 gr. margarīna - 500 gr. sarivēta siera (Holandes, var ņemt ar Chedera) - 600 gr milti (miltu daudzums jāskatās, lai masa būtu cieta) - sāls pēc garšas
Margarīnu ar miltiem sakapā, tad pievieno sieru un visu samīca. Masai jābūt, tādai kā smilšu mīklai. Mīklu ievieto uz pusstundu ledusskapī. ...
90 minūtes
Zemeņu jogorta torte
- 7 olas - 7 ēd.k. cukurs - 7 ēd.k. milti (nostrīķētas) - vaniļas cukutrs (viena paciņa) - 300 gr. zemeņu jogorts - 200 gr. cukurs - 2 paciņas želatīns - 200 ml. saldais krējums - zemenes (zemeņu laikā), var arī izmantot citus augļus un ogas.
Olas un cukuru sakuļ, iecilā miltus. Lej ietaukotā formā un cep biskvītu 180 grādos. Lai pārliecinātos, ka biskvīts gatavs, pārbauda ar ...
90 minūtes
Zemeņu - siera kūka
- 3 olas - 1gl. cukurs - vaniļas cukurs - 300 gr. svaigo sieru (Filadelfijas oriģinālais) - 1, 5 gl. milti - cepamais pulveris (uz naža gala) - skābais krējums 100 gr - kanēlis (pēc izvēles) - zemenes, cik daudz vēlas, tā lai nosedz cepamo veidni
Visas izejvielas sajauc kopā, izņemot zemenes... Masu ielej, ietaukotā veidnē ... Un pārklāj ar zemenēm ... Tad lēnām ar karoti iesp...
45 minūtes
Biezpienkūka
- glāze kefīra - pusglāze eļļas vai 150 g margarīna vai sviesta - milti - cukurs - 1 pac. kaņēļa - 1 pac. vaniļas - 2 pac. želantīna - tējk.sodas - pustējk.etiķa - glāze krējuma - želejas konfektes - 0, 5 l kompota
Pamatam - kefīru, eļļu, kanēli, cukuru, miltus sajauc biezā miklā, procesā pievienojot sodu ar etiķi, ieklāj tortes formā, apmēram cm biezum...
60 minūtes
Fiksā maizīte
- biezpiens - ola - batons - cukurs - vanilīns - kanēlis - rabarberi - piens
Batona šķēlēm nogriežam maliņas. Cepjamai pannai ieklājam pergamentu un liekam batona šķēles, kas ir iemērktas ar vienu pusi pienā. Ar sauso...
45 minūtes
Ātrā jogurta kūka
- viens iepakojums Dr Oetker Sernik na zimno iepakojums. - 600 ml piens - kompots vai svaigi augļi dekorēšanai - viena paciņa želeja ar garšu (kāda labāk patīk) - cepumi, kūkas pirmajai kārtai
Vispirms izklāj trauka dibenu, kurā tiks gatavota kūka ar cepumiem. Es liku dāmu pirkstiņus... Sausajam kūkas pulverim pielej pienu un puto ...
Gotiņkūka jeb viltus krēmšnite
- 500 g kārtainās mīklas - 250 g Gotiņas klasiskās - 1/2 gl piena - saldais krējums - sauja milti - 1 ola - sāls šķipstiņa - sviests
Kārtaino mīklu izrullē apt. 1 cm biezumā un ieklāj kūku pannā, kas ir ieziesta ar sviestu. Ieklāto mīklu apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrā...
30 minūtes
Auzu pārslu cepumi ar burkāniem.
- 250 gr. auzu pārslas, - 250 gr. milti - 1 tējk. cepamais pulveris, - 1 tējk. rīvēts ingvers (var arī sauso) - 1 gl. rīvēti burkāni, - dažādas sēklas, rieksti, žēvēti augļi (brīva improvizācija), - 1 gl medus, - 0, 5 gl eļļas.
Mazliet ķēpīga padarīšana, bet rezultāta pēc ir vērts paķēpāties. Sajauc vispirms kopā visas sausās daļas un tad pievieno eļļu kopā ar medu ...