Izejvielas un to daudzums:
- 1 ola un 1 olas dzeltenums
- 50 g šokolādes
- 50 g sviesta
- 35 g pūdercukura
- 35 g miltu
- 1/2 tējk.cepamā pulvera
- 1 tējk. kakao
Krēmam un virsai:
- 500 g šokolādes (kakao saturam ir jābūt ne mazākam kā 60%)
- 400 ml saldā krējuma
- 3-4 ēdamkarotes brendija vai ruma
- 100 g žāvētu plūmju
- nedaudz mandeļu
- 1/2 tējk. kakao
Pagatavošanas process:
Sviestu kopā ar šokolādi ūdens peldē izkausē. Nedaudz atdzesē.Olu atdala un baltumu sakuļ ar nelielu pūdercukura daļu un sāli stingrās putās.Olu dzeltenumu saputo ar cukuru. Iemaisa dzeltenumā padzisušo šokolādi ar sviestu. Miltus sajauc ar cepjamo pulveri un piesijā klāt. Piesijā arī kakao un uzmanīgi iecilā saputoto baltumu. Tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepjamo papīru. Lai kūka nepieliptu, tās dibenu iezieš ar eļļu. Mīklu veidnē izlīdzina un cep pie 180 temperatūras 20-25 min. Atdzesē to neizņemot no formas.
Gatavo krēmu. Saldo krējumu uzvāra un noņem. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē krējumā, pievieno brendiju vai rumu, maisa līdz ir viendabīga masa. Atdzesē to un tad saputo. 1/4 krēma izklāj virsū atdzisušai pamatnei ( malas nav noņemtas), tad virsū liek plūmes ( ja cietas, tās ir iepriekš tad jāizmērcē).1/2 krēma liek virs plūmēm. 1/4 krēma liek konditorijas maisiņā un izspiež rozītes pa virsu. Pārkaisa ar kakao pulveri un rotā ar mandeli.Stindzina ledusskapī, pirms noņemšanas ar asu nazi atdala to no cepjamās formas malas
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es šokolādi nepirku, bet izvārīju pati - ņēmu proporcijā uz 150 g kakao 10 ēdamkarotes cukura, 1/2 tējk. vaniļas cukura un 150 ml piena. Sanāca laba rūgtā šokolāde