Mājas bulciņas.
Mīklai: - 1 l piena - 30 gr. rauga - 1 ēdamkarote cukura - naža gals sāls - 1 ēdamkarote eļļas - ap 2 kg miltu Pildījumam: - 3 tējkarotes magoņu - 8 tējkarotes cukura - 1/2 tējkarote kanēļa - 50 gr. sviesta - 200 ml brūkleņu ievārījuma Apsmērēšanai: 1 ola Plātes eļļošana: eļļa un manna
Raugu apber ar cukura karoti un ļauj uzbriest. Kad parādās putiņas pielej siltu/ ne karstu / pienu un eļļu ar sāli. Izmaisa. Ber lēnām miltu...
90 minūtes
Ievārījuma kēkss
- 1 glāze skāba ievārījuma - 1 glāze cukura - 1 glāze skāba krējuma - 2 glāzes miltu - 2 olas - 1 ēdamkarote dzeramās sodas - šķipsniņa sāls - pūdercukurs
Sodu iemaisa ievārījumā un uz pusstundu ieliek ledusskapī. Olas sakuļ ar cukuru, miltiem, pievieno skābu krējumu un ievārījumu no l...
80 minūtes
Ievas biezpiena torte
- 5 paciņas Selgas cepumu - 4 paciņas biezpiena - 0.5 litri saldā krējuma - 3 ēd.k. cukura - 1 paciņa marmelādes konfekšu Gundega (var arī Vizbulīte) - 1 glāze piena - augļi, rieksti, konfektes garnēšanai pēc izvēles
Ņem biezpienu, labāk paciņas, tad nav jamaļ, sagriež marmelādes konfektes un ber pie biezpiena, putukrējumu saputo ar aptuveni 3.ēd.k. cukur...
30 minūtes
Melleņu - Jogurta kūka
- 3 pac. Selgas šokolādes cepumi - 1 pac. sviests - 50 gr. grauzdētu lobītu saulespuķu sēkliņu - 1 l melleņu jogurta - 100 gr. svaigu melleņu - 2 paciņas želatīna
Sagatavo želatīnu. Formas dibenā ieber mellenes. Sajauc želatīnu ar nelielu daudzumu karsta ūdens, kas iekrāsots ar melleņu sulu, uzlej ogām...
Biezpiena kūka.
Biskvītam: - 4 olas - 200 g cukura - 150 g miltu - 2 ēd.k. silta ūdens - 1 ēd.k. cepamā pulvera - 1/2 paciņas vanilīna cukura Krēms: - 250 g biezpiena - 150 g cukura - 2 tēj.k. želantīna - 200 ml vārīta ūdens - 1 paciņa vaniļas cukura - 2 olu dzeltenumi - 500 g svaiga krējuma - 1/2 citrona sulas un miziņa Rotāšanai krāsaina marmelāde vai cukuroti augļi.
Želantīnu aplej ar vārītu istabas temperatūras ūdeni un liek briedināt. Biskvīts. Olu dzeltenumus saputo ar 2/3 cukura un vanilīncukura....
Pankūkas
Nedaudz Martini (vai cits vermuts) Pārējais, kā jau pankūkām. Milti, olas, piens utt.
Jaucot mīklu, pievienojam vermutu, pusi no ūdens daudzuma ar ko šķaida pienu. Gatavo tāpat kā standarta pankūkas. Vermuts, pankūkām dod tādu...
Ātrā ābolu kūka.
- 6 olas - 2 glāzes cukurs - 2 glāzes milti - 6 āboli - soda, esence - 1 tējk. vaniļas cukurs
Olas (nesadalītas) ar vaniļas cukuru kuļ 3min. Pievieno cukuru, kuļ vēl 3min. Pievieno miltus, kuļ apm. 1 min. Pievieno 2 naža g...
Sāļie smilšu groziņi ar laša pildījumu
Mīklai - 150 g sviests - 2 olas dzeltenumi - 300 g miltu - ūdens 60 - 70 gr. - sāls, aptuveni 2/3 tējk. - garšvielas pēc garšas Pildījumam: - 250 - 300 gr. lasis - 3 olas - 100 gr. sviests - zaļumi
Miltiem uzkaisa sāli, uzliek siltumā paturētu, bet ne izkusušu sviestu, ātri samīca. Pieliek olas dzeltenumu un ūdeni, samīca. Mīklu ieklāj ...
Alise
- 2 olas - 3 ēdamkarotes skābā krējuma - 1 tējkarote sodas - 1 burciņa iebiezinātā piena ar cukuru - 1,5 glāzes miltu Krēmam: - 1 glāze piena - 1ola - 1 ēdamkarote ar kaudzi miltu - 1/2 glāzes cukura - ievārījums (vēlams skābs - piem. brūkleņu) - 150-200g sviesta vai margarīna
Olas, skābo krējumu, sodu, iebiezināto pienu ar cukuru, miltus samaisa un liek uz 1/2 stundu ledusskapī. Pa to laiku var pagatavot krēmu: 80 minūtes
Rabarberu maize
- 7 - 8 rabarberu kāti - 7 - 8 ēd.k. cukurs - 3 ēd.k. skābais krējums Mīklai - 3 ēd.k. cukura - 1 t.k. sāls - 35 gr. raugs - 100 gr. eļļa - 200 gr. ūdens - 2 glāzes milti
Iejauc mīklu, atstāj 10 minūtes raudzēties, tad izrullē un liek uz pannas. Pārkaisa ar nomizotiem un sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 2...
40 minūtes
Jebkuriem pīrādziņiem
- 1mazā paciņa rauga - nedaudz cukura - glāze silta piena - dažas ēdamkarotes miltu - eļļa - sāls
Visas sastāvdaļas sajauc, liek siltumā uzrūgt (dažas minūtes). Palielā bļodā ielej eļļu 1 glāzi, ielej ieraugu, pievieno nedaudz cukura, šķi...
Ievārījuma kekss
- 1 glāze ievārījums (var būt arī ierūdzis) - 1 tējkarote sodas - 2 olas - 1/2 glāze cukurs - 1 glāze kefīrs ( labāk tomēr krējums, vai kefīrs uz pusi ar krējumu) - 2,5 glāzes milti - 2 ēdamkarotes eļļa
Ieliek bļodā ievārījumu un pieber 1 tējkaroti sodas (bez kaudzes), ļauj lai soda izreaģē kādas 5 minūtes. Klāt liek olas, kefīru vai krējumu...
30 minūtes