Izejvielas un to daudzums:
- 200 g sviesta
- 200 g piena
- 1 glāze cukura
- ½ glāzes ūdens ar konjaka vai ruma piedevu pēc garšas
- 3 ēdamkarotes kakao
- vaniļas sausiņi pēc vajadzības
Apvīļāšanai:
- kokosa skaidiņas
- pūdercukurs
- kakao
Pagatavošanas process:
Pienu ar cukuru uzvāra, pievieno sviestu un kakao. Sausiņus samaļ, samaisa ar ūdeni ar rumu vai konjaku, izmaisa, tad pievieno uzvārīto pienu ar cukuru, sviestu un kakao (šokolāde) un maisa līdz viendabīgai masai.
No masas veido bumbiņas vai stienīšus un apvīļā kakao, pūdercukura un kokosa skaidiņu maisījumā. Liek ledusskapī atdzesēt. Viss.
Es sakaltēju parasto baltmaizīti - šoreiz bija ar klijām: sanāca ļoti garšīgi.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30