Biezpiena radziņi ar ievārījumu
- 2 olas - 200 g cukura - 30 g cepampulvera - 500 g biezpiena - 200 ml augu eļļas vai kausēta sviesta - 700 g miltu - ievārījums - ola pārziešanai
Olas samaisa ar cukuru, pieliek augu eļļu, biezpienu, cepampulveri un miltus. Samīca mīklu, liek uz stundu ledusskapī. Mīklu sadala četrās d...
Ābolkūka
- 2 paciņas selgas cepumus - 1 pac. sviesta - 5 lieli āboli - 4 olas - 2 ēdamkarotes milti - 300 gr. skābs krējums - cukurs - sāls - kanēlis
Pannu bagātīgi iesmērē ar sviestu, izlieto visu pac. ber virsū uz rupjās rīves sarīvētus cepumus, izlīdzina tad liek vienu pie otras nomizot...
Mājās cepta saldskābmaize
Stāstīšu vienkāršā valodā kā es daru. Ja saku krūze, tad domāta parastā ~ 200 gr, no kuras dzeru kafiju parasti:-} Kas būs vajadzīgs: - 1 krūze rudzu milti. Nav visur dabūjami, es nopirku Bērnu pasaules Rimi. - 1 kg kviešu milti(parasti paliek kāda glāze pāri. - puskrūze cukurs - 1/2 tējkarote citronskābe - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 paciņa slapjā rauga. Provēju ar sauso, man nesanāca labi. - 2 ēdamkarotes applaucētas ķimenes
Process: Uzvāru ūdeni. Ieberu rudzu miltus kādā bļodiņā un uzleju 1 krūzi verdoša ūdens, samaisu. Virs bļodas uzlieku duršlaku un tu...
240 minūtes
Karameļu kūka
Karamelei: - 5 ēd.k. cukura Kremīgā suflē kārta: - 2,5 gl. sausā piena - ¾ gl cukura (150gr) - 3-4 olas - 1-2 pac. Vaniļas cukura - 600 ml ūdens Keksa kārta: - 1 ola - ½ gl cukura - 1 glāze milti - 100 ml piens - 100 ml augu eļļa - 1 tējk. cepampulveris - 2-4 ēd.karotes kakao pulveris - šķipsniņa sāls - vaniļas cukurs
Izkausēto cukuru (karameli) ielej cepamajā formā, lai sastingst. Gatavo suflē, visas sastāvdaļas kopā saputojot. Iegūto šķidrumu lej virsū k...
Ievārījuma kēkss
- 1 glāze ievārījuma - 1 gl. cukura - 1 ēd.k. dzer.soda - 2 olas - 1 gl. sk.krējuma - 2 gl. miltu - sviests cepamformas ieziešanai.
Ievārījumu un cukuru sajauc ar sodu. Noliek uz 40 min., lai notiek reakcija un uzpūšas. Tad pievieno krējumu, olas un pieber miltus. Samaisa...
Mājas strūdele
- lavašs - 800 g skābu ābolu - 50 g kausēta sviesta - 100 g rozīņu - 75 g drupinātu valriekstu - 1 citrona sula - 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma - 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera - 100 g cukura - 1 tēj.k. kanēļa - ola - pūdercukurs
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozī...
60 minūtes
Drumstalu pīrāgs
- 150 g miltu - 1 paciņa cepamā pulvera - 1 paciņas vanilīncukura - 90 g biezpiena - 2 olas - 105 g sviesta - 200 g ievārījuma - 1 ābols
Samīca mīklu no 200 g miltu, cepamā pulvera, 1/2 paciņas vanilīna, olas un otras olas baltuma, biezpiena un 35 g sviesta. Klāj to ietaukotā ...
50 minūtes
Sāļā kūka
- rudzu maize - žāvēts šķiņķis - marinētas sēnes - siers - majonēze - olas - piens - sāls, pipari - sviests - tomātu mērce - zaļumi
Visu kārto tortes formā. Katru kārtu pārziež ar majonēzi.Kārtas ir rupjmaize, žāvēts šķiņķis, tad marinētas sēnes, tad siers, rupjmaize. Izc...
30 minūtes
Ābolrozes
- 500 g bez rauga kārtainās mīklas iepakojums - 5 ēd.k. cukura - 1/3 tējk. citronskābes - 2 lieli āboli ar sārtu ādiņu - eļļa vai sviests - milti - 200 g ūdens - zobu bakstāmie kociņi
Ābolus bez serdes sagriezt šķēlītes. Kastrolī ieliet ūdeni, pievienot 3 ēd.k. cukura, citronskābi un uzvārīt. Iebērt ābolus, pavārīt 2 min u...
60 minūtes
Fiksais kēkss
- 4 ēd.k. miltu - 4 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. kakao - 1 ola - 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. augu eļļas - 1 tējk. irdinātāja vai dzēstas soda ar citronskābi vai etiķi - šķipstiņa vanilīncukura
Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Sakuļ olu un pievieno masai. Samaisa. Pievieno pienu, eļļu un kārtīgi samaisa. Ieliet ietaukotā formā. 15 minūtes
Muskūka
- 200 g sviesta 82 % (paciņa) - 400 g rūgtās šokolādes - 400 g baltās šokolādes - 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma - apmēram 12 ēd.k. cukura - kiršu ievārījums - stipra kafija - 800 g svaigu zemeņu - cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)
Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no ...
30 minūtes
Atlikumu pīrāgs
- 3 ēd.k. krējuma - 2 ēd.k. margarīna - 3 olas - 1/2 tēj.k. sodas - apm. 4 gl. miltu - 1 gl. cukura - 1/2 tēj.k. sāls - sauja saldētu ogu - 1 ābols - 1/2/ tēj.k. kanēļa - 1 ēd.k. kartupeļu cietes
2 olas sakuļ ar pusi no cukuru un sāli. Pievieno margarīnu un labi samaisa, tad pievieno 2 ēd.k. krējuma un atkal samaisa. Piesijā miltus (m...
60 minūtes
Biskvīta torte ar vārīto krēmu. (Liela)
Biskvītam: - 10 lauku vistu olas - 10 ēd.karotes miltu - 10 ēd.karotes cukura Pildījumam: - 500gr. sablenderētu zemeņu masas (var izmantot arī apmēram 400 gr. skābu jānogu, upeņu vai ērkšķogu ievārījumu) Vārītam kūkas krēmam: - 1 gāze (200 gr.) piena - 2 olas - 1 ēd.karote milti - 1 ēd.karote kartupeļu miltu - 3 ēd.karotes cukura - 200 gr.sviesta vai maztauku margarīna (var arī 100gr.) - nedaudz vanilīns Tortes virsai: - apmēram 1kg svaigas vai saldētas cukurotas zemenes (vai citi sezonai raksturīgi augļi vai konpoti: kivi, ķirši, persiki, utml.) - 1 glāze sulas (zemeņu vai kāda cita sezonai raksturīga, der arī veikalā nopērkamās sulas) - 4 tējk. želatīna - nedaudz kokosskaidiņu vai cepumu (biskvīta) drupaču tortes ārmalu apkaisīšanai.
Ar mikseri kārtīgi un pamatīgi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un pavairojusies 3-4 reizes. Masai caur miltu sietu purinot piesi...
180 minūtes
Saldā desa.
- 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. kakao pulvera - 2 ēd.k. cukura - 1 paciņa Selgas cepumu - 100 g marmalādes - 5 g sviesta vai margarīna
Sajauc pienu, kakao pulveri un cukuru, vāra uz lēnas uguns līdz biezai masai. Salauzt cepumus un ievietot masā. Pievienot sagrieztu matmalād...
30 minūtes
Rudzu - kviešu sēklu maize.
- 2 glāzes piens (var iztikt ar ūdeni, var jaukt uz pusēm pienu ar ūdeni) - 2 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes olīveļļa (var citu eļļu) - pa saujiņai saulespuķu sēklu, linsēklu, sezama sēklu - tējkarote ķimenes - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 tējkarote malta kardamona - 1 paciņa sausā rauga - rudzu un kviešu milti: 1:1, daudzums - pēc vajadzības.
Sasilda pienu/ūdeni, pienā ielej eļļu, pieber cukuru, sāli. Izmaisa. Pieber sauso raugu, miltus (miltus ber tik, lai mīkla nebūtu ne pārāk s...
Maijas cepumu mājiņas
- 100 gr saldkrējuma sviests - 2 paciņas cepumi "Selga" - 2 paciņas biezpiens - 100 gr želejas konfektes "Gundega" - 1/2 glāze cukurs
Sviestu izkausē, bet neuzvāra! Izkausētam sviestam pievieno cukuru, maisot izkausē. Kamēr sviesta masa atdziest, želejas konfektes sagri...
Medus torte
Mīklai: - 80 gr. sviesta - 1 glāze cukura - 6 ēd.k. medus - 4 olas (dažreiz lieku 5) - 4 glāzes miltu - 1 tējk. sodas Pildijumam: - 1 kg skāba krējuma - 1 glāze cukura (apmēram), var likt vaniļas cukuru
Sviestu, cukuru, medu izkausēju karstā ūdens peldē. Lieku klāt sakultas olas, sodu un miltus. Visu samaisu viendabīgā masā, sanāk tāda k...
Auzu pārslu cepumi
- 150 g milti (lieku 1/2 kviešu, 1/2 rudzu) - 50 g brūnais cukurs - 75 g medus - 100 g kausēta sviesta - 100 g auzu pārslas - 100 g kokosriekstu skaidiņas - 1 tējk. cepamā pulveris - pāris ēdamkarotes krējums - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. malts kardamons - vaniļas cukurs
Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pielej kausēto sviestu un medu, visu ar rokām samīca. Veido valrieksta lieluma bumbiņas, viegli piespie...
Lielais šokolādes kekss ( apm.2kg.)
- 200.gr. sviesta (cepamā margarīna) - 4 olas - 2 gl. cukura - 3 gl. miltu - 1 gl.skāba krējuma (kefīra; rūgušpiena) - ½ tējk. dzeramās sodas - šķipsniņa sāls - šķipsniņa vanilīna cukura - rīvēta citrona miziņa (vai citrona pārt. esence) Glazūrai: - 4 ēd.k. skāba krējuma - 6 ēd.k. cukura - 4 tējk. kakao pulvera - šķipsniņa vanilīna cukura vai citrona(riekstu) esences
Kausē sviestu, pieliek cukuru un putojot pievieno olas. Pieber miltus, sāli. Masai pielej krējumu un dzēstu dz.sodu (uzpilina galda etiķi). ...
"Slinkie" pīrādziņi
Kārtainā mīkla bez rauga: - 3 glāzes miltu - 250 gr sviesta - glāze ūdens - naža gals citronskābe - sāls Pildījums: - žāvēts cūkgaļas šķiņķis + apcepts sīpols (katrs var izvēlēties sev vēlamo variantu).
Pusi no nepieciešamā miltu daudzuma sajauc ar sviestu un liek ledusskapī uz 20 min, atlikušos miltus sajauc ar ūdeni, sāli, citronskābi - iz...
75 minūtes