Izejvielas un to daudzums:
- 500 g vistas filejas
- 200 g svaigā krējuma
- ķiploks
- sāls
- sausā vistas garšviela bez sāls
- karijs
- eļļa ietaukošanai
Pagatavošanas process:
Vistas filejā ieberam garšvielas, sāli, izspiežam ķiploku. Kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 30 min kā minimums. Ieeļļojam cepamo trauku ar augstām malām, kārtojam fileju un pārlejam to ar krējumu. Cept temperatūrā pie 180 apmēram 20-30 min /cepšanas laiks ir atkarīgs no filejas biezuma/.
Gatavību var noteikt pēc tā, ka krējums ir sasūcies viss filejā un pa virsu ir izveidojusies tāda kā brūngana kārtiņa. Fileja sanāk ļoti sulīga un maiga.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60