Izejvielas un to daudzums:
- 2 olas
- 4-5 ēdamkarotes piens
- tuč tuč sāls
- tējkarote eļļas
Pagatavošanas process:
Sakuļ olas ar pienu, pannu uzkarsē un drusku iesmērē ar eļļu, uzlej uz pannas apmēram 1/3 daļu no olām, cep kamēr savelkas, tad izveidojušos "pankūciņu" saveļ no vienas pannas malas uz otru (es to esmu iemanījusies darīt ar koka lapstiņu, jo pirksti deg un nav parocīgi) tad uz pannas uzlej nākamo 1/3 no olām,
cep, saveļ uz otru pannas pusi un tāpat ari nākamo trešdaļu, beigās var uzlikt pannai vāku un pacept vēl 1min..
Ēd ar ko vien vēlas, zaļajiem zirnīšiem, gurķi, tomātu.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Tagad kāpēc tāds nosaukums. Reiz draugam no rīta saku:
- šodien Tev brokastīs cepšu japāņu omleti.
viņš: "kas tā tāda", es saku "skaties", un darīju kā aprakstīts.
Viņš ēda, slavēja un pēkšņi saka: "Es zinu kāpēc tie japāņi tā omleti cep, jo viņiem patīk visu tā kartām gatavot un velt, arī zobenus tā kaļ, metālu kārtu,kārtām" un nosauca šis pavisam parastās olas par "Samuraja zobenu"
Japāņi šādas omletes cep kantainās pannās, es iztieku ar parasto apaļo. Ak jā un neiesaku tādu omleti ar kaut ko pildīt, grūti savelt un pazūd trauslums.