Izejvielas un to daudzums:
- 1 kg maltas cūkgaļas
- 1/2 baltmaize
- 1/2 glāze piena
- 3 sīpoli
- 2 olas
- 0,5kg kabacis
- sāls un pipari pēc garšas.
Svarīgi! Panējumam izmatojam ĪSTU RUDZU RĪVMAIZI no Lāču lielā kukuļa.
Pagatavošanas process:
Liekam maisīšanas bļodā malto gaļu, apberam ar pipariem, sāli, piesitam olu.
Kabaci, sīpolus sasmalcinam blenderī, pievienojam masai, pārmaisam.
Pienā izmērcētu baltmaizi pievienojam masai, visu rūpīgi maisam.
No pagatavotās masas veidojam sev tīkamas formas kotletes un panējam, minētajā rudzu rīvmaizē.
Liekam uz pannas sakarsētā eļļā un apcepam no abām pusēm, apceptās kotletes sautējam 5-10 min.
Labu apetīti!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Izdomāju pats, visa ’’garšas sāls’’ ir panējumā, bet brīdinu nepārcepiet, rudzi ātri kļūst melni!