Izejvielas un to daudzums:
- 0.5 kg liesas cūkgaļas
- 200 g maltās gaļas
- ola
- ķiploks
- cūkgaļas sausās garšvielas bez sāls
- ķimenes,
- šķipstiņa sāls
- šķipstiņa sodas
- sinepes
- eļļa apcepšanai
- nedaudz ūdens
- saldais krējums
- 1 ēd.k. miltu
- zaļumi
Pagatavošanas process:
Cūkgaļu sagriež kā priekš karbonādes. Izklapē, vienu pusi apsāla, nosmērē ar sinepēm un sakultu olu. Malto gaļu samaisa ar pārpalikušo olu, garšvielām /liek tik cik pašiem patīk/, smalki sarīvētu ķiploku, sāli un sodu. Liek pikucīšus gaļas vienā malā un sarullē. Sakarsētā pannā ielej nedaudz eļļas un apcep irbītes tā, lai savienojuma šuve ir uz leju. Cep no abām pusēm brūnganas. Kārto kastrolī un vāra nelielā ūdens daudzumā / ūdenim jābūt tā, lai apsedz irbītes/. Vāra vidēji 15 - 20 min uz lēnas uguns. Samaisa miltus ar saldo krējumu un uzlej virsū. Pavāra vēl 5 min un uzber zaļumus.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Var izmantot kā karbonādi tā arī muskuļgaļu. Lai turētos kopā var pārsiet ar diegu, kuru pēc vārīšanās, bet pirms miltu ielikšanas izņem, vai ar zobu bakstāmo sasprauž. Pildījumam var izmantot arī speķi. Biezumu irbīšu nosaka gaļas šķēles lielums un pildījuma daudzums.
No šī norādītā daudzuma sanāk 10 irbītes. Vērtība 2.50Ls.