Izejvielas un to daudzums:
- 4 vistas filejas
- ½ glāze rīvmaize
- ½ glāze rīvēts siers
- ¼ glāze piens
- 2 olas
- 1 karote sinepes
- sāls, pipari
- 4 vidēji lieli vārīti kartupeļi
- 1 ½ glāze krējums
- 1 bundžiņa sagrieztu konservēto šampiņjonu
- sāls, pipari, eļļa cepšanai
Pagatavošanas process:
Sajauc sieru ar rīvmaizi, atsevišķā traukā salej pienu, pievieno vienu olu, sinepes, sāli, piparus un ar slotiņu sakuļ, tajā iemērc fileju, tad apviļā ar siera un rīvmaizes maisījumu un liek uz pannas sakarsētā eļļā, cep gandrīz līdz gatavībai.
Ripās sagriež vārītos kartupeļus un ar ripām izklāj cepešbļodas dibenu. Krēumam pievieno vienu olu, šampiņjonus, sāli, piparus, visu kārtīgi samaisa, tad pārlej cepešbļodā saliktos kartupeļus, virsū liek apceptos filejas gabalus un liek cepeškrāsnī. 180 grādu temperatūrā cep aptuveni 25 – 30 minūtes.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60