Izejvielas un to daudzums:
- 8 vistas filejas šķēles
- 150 gr. cūkgaļas šķiņķis
- 200 gr. svaigi šampiņjoni
- 1 sīpols
- 1 tomāts
- 1 burkāns
- 1 zaļā paprika
- 2 olas
- 1glāze sarkanais vīns
- 1 glāze ūdens
- eļļa, milti, sāls, pipari
- zaļumi
Pagatavošanas process:
Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, sasprauž ar kociņu, lai veltnītis nerullējas vaļā. Veltnīšus apvārta miltos, tad iemērc sakultā olā un liek sakarsētā eļļā cepties.
Ļoti smalki sagriež sīpolu, papriku, tomātu, sarīvē burkānu. Pirmos sakarsētā eļļā uz pannas uzber sīpolus, mazliet apcep, tad pievieno papriku, tomātus, burkānu, visu kārtīgi maisot apcep, pievieno nedaudz miltus, vīnu, ūdeni, lauj uzvārīties. Visu saturu izberž caur sietu, šķidrumu salej katlā, saliek apceptos filejas rullīšus, uzliek vāku un uz lēnas uguns pasautē apmēram 10 – 15 minūtes.
Kamēr sautējas gaļa, tikmēr šķēlēs sagriež šampiņjonus un liek uz pannas sakarsētā eļļā, apcep no abām pusēm.
Kārto uz šķīvja gaļas rullīšus, sēnes, pārlej ar mērci, dekorē ar zaļumiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60