Ielogoties
Reklāma

Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"

Informācija
Autors: mocca
Visas receptes, ko publicēja mocca
Recepte publicēta: 03/08/2010 17:53
Recepte lasīta 6375 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 3
Izejvielas un to daudzums:
- ņem vidēji lielu puķkāpostu
- 2 vidējus sīpolus
- apmēram 400gr. maltas gaļas
- 1 ola
- dažādas garšvielas pēc pašu ieskatiem
- 100 gr. rīvētu sieru, kas labi kūst.
Pagatavošanas process:
1. Puķkāpostu veselu vāra aptuveni 10 minūtēs sālītā ūdenī (jāskatās lai nav pārāk ciets un arī nejūk lauka). Izņem un noliek uz caurdura atdzist.
2. Ņem gatavu vai paši maļ malto gaļu + sīki sagriezti sīpoli + garšvielas + ola. Šo maltās gaļas masu pilda starp rozetēm visās brīvās spraudziņās.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cep cepeškrāsnī aptuveni 50 - 60 min. Pirms pašām beigām pārkaisa ar sarīvēto sieru un ļauj tam izkust.

Var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai cepeškrāsnī ceptiem.

Labu apetīti!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Par ko ļoti līdzīgu esmu atradusi, ka tas saucās "Puķkāposts vācu gaumē"
5 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
vara-viksne | 25/09/2014 21:47
Nav vajadzibas to puķkāpostu pirms tam vārīt.. cepeškrāsnī stundas laikā tas būs gatavs un pārgatavs.
5050 | 19/08/2013 19:48
Paldies, pamēģināšu! :) Ai, jau tagad zinu, ka būs gardi! :))
ediite | 28/02/2011 15:39
baigi labais, japiesien mele...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas