Izejvielas un to daudzums:
- saldēta zivju fileja, ap 1 kg
- kartupeļi 1-1,5 kg
- siers 200 g
- piens 150 ml
- sviests 50 g
- zaļumi
- ingvers
- milti
- eļļa
- garšvielas
Pagatavošanas process:
Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu.
Nomizo kartupeļus un liek vārīties.
Kamēr vārās kartupeļi, zivs gabaliņus apvārta miltos un cep uz pannas eļļā gandrīz līdz gatavībai.
Kad kartupeļi gatavi, no tiem pagatavo biezeni, pievienojot pienu, sviestu, smalki sagrieztus zaļumus, sarīvētu ingveru.
Ieeļļotā cepamtraukā liek kārtu zivju, kārtu kartupeļu biezeņa, atkal kārtu zivju un kārtu kartupeļu biezeņa. Virsū uzber sarīvētu sieru.
Cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 100
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Kartupeļu biezenim var pievienot apceptus sīpolus.