Izejvielas un to daudzums:
- vistas fileja - 400-500 gr.
- konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa)
- 3 tomāti
- 1 sīpols
- ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā)
- 3 daiviņas ķiploka
- karijs - 2 tējkarotes
- sojas mērce - 3 ēdamkarotes
- čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara
- kartupeļu ciete vai milti
- eļļa cepšanai
- pētersīļi
- sāls
Pagatavošanas process:
Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju.
Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet).
Notīrīt un smalki sagriezt sīpolu.
Izspiest ķiploku.
Notīrīt un sarīvēt ingveru.
Tomātus apliet ar verdošu ūdeni un pēc brīža nomizot. Tomātus ļoti sīki sagriezt vai sasmalcināt blenderī.
Smalki sagriezt čili piparu (ja tiek izmantots vesels), pirms tam izņemot sēklas.
Vistas gabaliņus apvārtīt cietē vai miltos un cept gandrīz līdz gatavībai. Apcepto gaļu nolikt malā.
Tai pašā pannā, kur cepās vista, ieliet vēl nedaudz eļļas un apmēram 3 minūtes cept sīpolu un ķiploku. Pievienot čili un cept vēl 2 minūtes. Pievienot tomātus un, pastāvīgi maisot, uz lēnas uguns cept apmēram 5 minūtes.
Pievienot kariju, sojas mērci, ingveru, ananasa gabaliņus, nedaudz sāls (ja nepieciešams) un cept apmēram 3 minūtes.
Pannā pievienot no ananasiem nolieto šķidrumu, vistu un, pastāvīgi maisot, cept apmēram 7 minūtes. Pannai uzlikt vāku un atstāt uz 10 minūtēm nostāvēties.
Pasniedz ar rīsiem un smalki sagrieztiem pētersīļiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 120