Izejvielas un to daudzums:
- 1 kg kartupeļu
- 200 ml piena
- jebkāda žāvēta gaļa - vista, cūka
- 3 olas
- pāris daiviņas ķiploku, skatoties cik pikantu gribat
- nedaudz sviesta
- sāls
- mazliet siers pēc vēlmes
Pagatavošanas process:
Izvāra kartupeļus, nokāš un samīca. Mīcot piejauc sāli, olas, saspiestu ķiploku un pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa.
Tad cepamtrauku iesmērē ar sviestu. Traukā ieliek pusi samīcītās masas, virsū saliek smalki sagrieztu gaļiņu saamaisītu ar ķiploku un otru pusi samīcīto kartupeļu masas. Virsū saliek sviesta piciņas. Ja vēlas, uz cepšanas beigām pārber pa virsu sieru.
Cep 200 grados 30 min.