Ielogoties
Reklāma

’’Konta’’ sautējums

Informācija
Autors: desperados
Visas receptes, ko publicēja desperados
Recepte publicēta: 20/01/2012 20:37
Recepte lasīta 3939 reizes
Recepte saglabāta favorītos 35 reizes
Komentāri: 2
Foto

Rādīt vairāk (6)

Izejvielas un to daudzums:
- kāposts-1/2 galviņas vai 1/4
- 3-4 burkāni
- 2-3 lieli sīpoli
- ķiploks 4-5 daiviņas visi daudzumi nosacīti
- kartupeļi (atkarigs cik biezu grib, cik daudz ūdens lies un cik dienas grib ēst)
- cūkgaļa (malta gaļa, kas nu kuro reiz)
- paprika
- sāls
- pipari
- karijs
- citas piedevas, radoša pieeja garšvielām
Pagatavošanas process:
Gabaliņos sagrieztu gaļiņu uz pannas apcep, pasautē, ar burkaniem sīpolu, ķiploku, līdztekus katlā liek sagrieztu kāpostu, sāk vārīt. Pakāpeniski pievieno gaļiņu, pavāra, pasāla, iepiparo, pieber šo un to, var laurlapu, apaļo piparu, utt.
Ja izskatās, ka par maz gaļas un ir ledusskapī palikusi kāda kotlešu masa vai pikucis maltas gaļas, to ar apcep, apsautē, sabārsta ar viskautkādām garšvielām un met kopkatlā... uz palēnas uguns sautē līdz viss mīksts, smaržo un ir smuki ķepīgā konsistencē...
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Klasisks vidējā latvieša pusdienu vai vakariņu ēdiens, pagatavot nav grūti, garšo teju visiem, ja ņem papildporciju - tātad izdevies, ja grib un izdodas nopelnīt kontu - lieliski...
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
dublinieris | 17/06/2013 17:00
viss ir supper-patreiz gatavoju. tikai maza piebilde... tu rakstijklasisks latviesha ediens... hmmm... no kura laika karijs ir latvieshu garshviela?... ))) es gan piemirsu bode to nopirkt-likshu klat gruzinu piedevu-hmeli-suneli, taa ir supper jebkuram edienam. domaju, ka riga ta ir dabonama
auane | 09/09/2012 13:12
bez sīpoliem varētu pat ēst-ja nu nlielu sīpoliņu-un to pašu izvelk ārā
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas