Izejvielas un to daudzums:
- kāposts-1/2 galviņas vai 1/4
- 3-4 burkāni
- 2-3 lieli sīpoli
- ķiploks 4-5 daiviņas visi daudzumi nosacīti
- kartupeļi (atkarigs cik biezu grib, cik daudz ūdens lies un cik dienas grib ēst)
- cūkgaļa (malta gaļa, kas nu kuro reiz)
- paprika
- sāls
- pipari
- karijs
- citas piedevas, radoša pieeja garšvielām
Pagatavošanas process:
Gabaliņos sagrieztu gaļiņu uz pannas apcep, pasautē, ar burkaniem sīpolu, ķiploku, līdztekus katlā liek sagrieztu kāpostu, sāk vārīt. Pakāpeniski pievieno gaļiņu, pavāra, pasāla, iepiparo, pieber šo un to, var laurlapu, apaļo piparu, utt.
Ja izskatās, ka par maz gaļas un ir ledusskapī palikusi kāda kotlešu masa vai pikucis maltas gaļas, to ar apcep, apsautē, sabārsta ar viskautkādām garšvielām un met kopkatlā... uz palēnas uguns sautē līdz viss mīksts, smaržo un ir smuki ķepīgā konsistencē...
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Klasisks vidējā latvieša pusdienu vai vakariņu ēdiens, pagatavot nav grūti, garšo teju visiem, ja ņem papildporciju - tātad izdevies, ja grib un izdodas nopelnīt kontu - lieliski...