Izejvielas un to daudzums:
- biezpiens 1 pac.
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukurs
- 2-3 ēdamkarotes miltu
- krējums
- kanēlis
Pagatavošanas process:
Uzliek katliņā vārīties ūdeni, sajauc biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, olu un miltus pastingrā masā un ar ēdamkaroti lēni laiž klimpas katliņā, kur vārās ūdens.
Ūdenim pievienojiet sāli.
Klimpas gatavas, kad uzpeld, ar nosmeļamo karoti ņemam ārā.
Ēd katrs kā vēlas, var ar sviestu, var ar krējumu, cukuru un kanēli.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 15
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Miltu daudzums var mainīties no biezpiena konsistences.
Es katliņā vispirms ielaižu vienu, izlūkklimpu, ja tā nejūk ārā, tad viss kārtībā, ja jūk, pievienoju vēl miltus.