Izejvielas un to daudzums:
- ap 1 kg jauktas maltās gaļas (svarīga gaļas kvalitāte)
- 2 šķēles ūdenī izmērcētas maizes
- 2 šķipsnas sāls
- 2 šķipsnas pipari
- garšvielas
- 1 ola, var mannu, var mannu ne
- smalki sagriezti vai rīvēti dārzeņi (es maļu gaļmašīnā):
- 4 burkāni
- 4 seleriju kāti (nav obligāti)
- 1 paprika sarkanā (dzeltenu arī pieņem)
Pagatavošanas process:
Kopā ar sīpoliem apcep dārzeņu un ķiploku arī, nedaudz padzesē un iejauc apceptos dārzeņus gaļā (es necepu, man tie dārzeņi jau masā iemalti iekšā)
Var likt klāt gan pētersīļus, gan dilles, gan citus zaļumus sezonā, var sēnes (nezin nezi) un var arī melnās plūmes - kam patiks mazs skābumiņš - vieta radošai izpausmei.
Sagatavoto samīcīto masu saveido kukulītī vai kukulīšos, vai saliek pa formītēm (ja tādas ir) un cepešplītī iekšā uz stundu. Var karstā gaisa konvekcijas krāsnītē.
Ja dieviņš palīdzēs un visi punkti uz visiem i salikušies - pēc stundiņas vajadzētu būt gatavam.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
No kolēģiem noskatīta, par labu esam atzīta, mājinieku novērtēta laba manta.
Izpildījums atkarīgs no plīts un izejvielu kvalitātes, bet garšai dikti neskādē arī kāda apgruzdusi maliņa.