Piparkūku kekss
- 3 olas - 1 gl. cukura - 1 tējk. sodas - 3 gl. miltu - 250g margarīna - 3 palieli āboli - 1 tējk. piedeva piparkūkām
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno izkausētu un padzesētu margarīnu, kurš sajaukts ar piparkūku piedevu, samaisīt, pievienot izsijātus miltus ar...
Ābolu maizītes slinķiem
Ņemam gatavo saldēto kārtaino bezrauga mīklu, ābolus, cukuru, krējumu un kanēli.
Kārtainā mīkla sagriežas taisnstūros. Nomizo, sagriež ābolus un samaisa ar krējumu un cukuru. Mazliet klāt pieber kanēli. Vienai pusītei vir...
30 minūtes
Vienkaršais rabarberrausis
- 250 gr margarīna vai sviesta - nepilna glāze cukura 2 glāzes miltu - 5-6 olas - vanilīns - cepampulveris - 2-3 edamkarotes krējuma - 3-4 rabarberkāti - kanēlis
Karstā ūdens peldē izkausē margarīnu un cukuru līdz viendabīgai massai (ne šķidru), pievieno vanilīnu, krējumu, cepampulveri un olas, kārtīg...
Mani keksiņi
- 1 ola - 1 gl. ķefīra - 1 gl cukura - 1 gl. mannas - 100 g margarīna vai sviesta - 1 gl. miltu - 1/2 tējk. sodas - 1 paciņa vanīncukura
Samaisa kefīru, olu, mannu un cukuru. Noliek uzbriest uz 30 minūtēm. Tad pievienot izkausētu margarīnu, miltus, sodu un vanilīncukuru. K...
30 minūtes
Keksiņi ar rozīnēm, ingveru, riekstiem, mellenēm...
- 4 olas - 1 gl. milti - 1/2 gl. kartupeļu ciete - 1 gl.cukurs - nepilna ēd.k. cepamais pulveris - 1/2 gl. eļļa - rīvēta citrona miza - ingvers un vaniļas cukurs - pēc garšas un vēlmes Pēc izvēles: - rieksti (man garšo apcepti) - mellenes - rozīnes - apelsīni
Olas sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, maisa līdz cukurs izkūst Pievieno eļļu, miltus, kartupeļu cieti, pierīvē ingveru, citrona miziņu,...
30 minūtes
Mannā rausis.
- 180 gr. manna - 250 ml. ūdens - 210 gr. cukurs (tā receptē, bet krietni tas ir par daudz) - 100 gr. milti - 30 gr. kakao - 100 ml. eļļa - 1-1.5 t.k. cepamais pulveris - rozīnes, rieksti utt. - pūdercukurs pārkaisīšanai
Tātad beram traukā mannā + cukuru un pārlejam ar siltu ūdeni. Sajaucam un noliekam siltā vietā apmēram 2-3st. briest. Kad sabriedis tad piev...
Burkānrausis
Pamatam: - 1.5 gl kefīra - cukurs pēc vēlmes - pusglāzes eļļas - paciņa kanēlis - tējas karote sodas - puse tējkarotes etiķa Augšai: - 1 kg burkānu - krējums - 2 olas - pusglāze miltu - vaniļa - citrons - cukurs pēc vēlmes
Pamatam sastāvdaļas sajauc biezā mīklā, (var pievienot arī klijas), sodu dzēšot ar etiķi, ieklāj ietaukotā plātē. Vārītus burkānus samaļ...
60 minūtes
Ātrie siera keksiņi
- 0.5 gl kefīrs - 1 tējk.cepampulveris - 2 olas - 0.5 gl majonēze - 1 gl milti - 150 gr siers - 100 gr kūpināta desa (vai arī cik vēlas) - puravs - zaļumi - paprika
Samaisa kefīru ar cepamo pulveri, pievieno sakultas olas, majonēzi, miltus. Visu samaisa, pievieno rīvētu sieru, sagrieztu desu vai kādu cit...
Fiksā maizīte
- biezpiens - ola - batons - cukurs - vanilīns - kanēlis - rabarberi - piens
Batona šķēlēm nogriežam maliņas. Cepjamai pannai ieklājam pergamentu un liekam batona šķēles, kas ir iemērktas ar vienu pusi pienā. Ar sauso...
45 minūtes
Ābolkūka
- 2 paciņas selgas cepumus - 1 pac. sviesta - 5 lieli āboli - 4 olas - 2 ēdamkarotes milti - 300 gr. skābs krējums - cukurs - sāls - kanēlis
Pannu bagātīgi iesmērē ar sviestu, izlieto visu pac. ber virsū uz rupjās rīves sarīvētus cepumus, izlīdzina tad liek vienu pie otras nomizot...
Ievārījuma kēkss
- 1 glāze ievārījuma - 1 gl. cukura - 1 ēd.k. dzer.soda - 2 olas - 1 gl. sk.krējuma - 2 gl. miltu - sviests cepamformas ieziešanai.
Ievārījumu un cukuru sajauc ar sodu. Noliek uz 40 min., lai notiek reakcija un uzpūšas. Tad pievieno krējumu, olas un pieber miltus. Samaisa...
Mājas strūdele
- lavašs - 800 g skābu ābolu - 50 g kausēta sviesta - 100 g rozīņu - 75 g drupinātu valriekstu - 1 citrona sula - 100 g sadrupinātas baltmaizes mīkstuma - 100 ml bieza krējuma vai krējumsiera - 100 g cukura - 1 tēj.k. kanēļa - ola - pūdercukurs
Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un tad vēl mazākos gabalos. Āboliem izspiež virsū citrona sulu. Piemaisa klāt riekstus un rozī...
60 minūtes
Drumstalu pīrāgs
- 150 g miltu - 1 paciņa cepamā pulvera - 1 paciņas vanilīncukura - 90 g biezpiena - 2 olas - 105 g sviesta - 200 g ievārījuma - 1 ābols
Samīca mīklu no 200 g miltu, cepamā pulvera, 1/2 paciņas vanilīna, olas un otras olas baltuma, biezpiena un 35 g sviesta. Klāj to ietaukotā ...
50 minūtes
Ābolrozes
- 500 g bez rauga kārtainās mīklas iepakojums - 5 ēd.k. cukura - 1/3 tējk. citronskābes - 2 lieli āboli ar sārtu ādiņu - eļļa vai sviests - milti - 200 g ūdens - zobu bakstāmie kociņi
Ābolus bez serdes sagriezt šķēlītes. Kastrolī ieliet ūdeni, pievienot 3 ēd.k. cukura, citronskābi un uzvārīt. Iebērt ābolus, pavārīt 2 min u...
60 minūtes
Fiksais kēkss
- 4 ēd.k. miltu - 4 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. kakao - 1 ola - 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. augu eļļas - 1 tējk. irdinātāja vai dzēstas soda ar citronskābi vai etiķi - šķipstiņa vanilīncukura
Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Sakuļ olu un pievieno masai. Samaisa. Pievieno pienu, eļļu un kārtīgi samaisa. Ieliet ietaukotā formā. 15 minūtes
Atlikumu pīrāgs
- 3 ēd.k. krējuma - 2 ēd.k. margarīna - 3 olas - 1/2 tēj.k. sodas - apm. 4 gl. miltu - 1 gl. cukura - 1/2 tēj.k. sāls - sauja saldētu ogu - 1 ābols - 1/2/ tēj.k. kanēļa - 1 ēd.k. kartupeļu cietes
2 olas sakuļ ar pusi no cukuru un sāli. Pievieno margarīnu un labi samaisa, tad pievieno 2 ēd.k. krējuma un atkal samaisa. Piesijā miltus (m...
60 minūtes
Lielais šokolādes kekss ( apm.2kg.)
- 200.gr. sviesta (cepamā margarīna) - 4 olas - 2 gl. cukura - 3 gl. miltu - 1 gl.skāba krējuma (kefīra; rūgušpiena) - ½ tējk. dzeramās sodas - šķipsniņa sāls - šķipsniņa vanilīna cukura - rīvēta citrona miziņa (vai citrona pārt. esence) Glazūrai: - 4 ēd.k. skāba krējuma - 6 ēd.k. cukura - 4 tējk. kakao pulvera - šķipsniņa vanilīna cukura vai citrona(riekstu) esences
Kausē sviestu, pieliek cukuru un putojot pievieno olas. Pieber miltus, sāli. Masai pielej krējumu un dzēstu dz.sodu (uzpilina galda etiķi). ...
Mājas bulciņas.
Mīklai: - 1 l piena - 30 gr. rauga - 1 ēdamkarote cukura - naža gals sāls - 1 ēdamkarote eļļas - ap 2 kg miltu Pildījumam: - 3 tējkarotes magoņu - 8 tējkarotes cukura - 1/2 tējkarote kanēļa - 50 gr. sviesta - 200 ml brūkleņu ievārījuma Apsmērēšanai: 1 ola Plātes eļļošana: eļļa un manna
Raugu apber ar cukura karoti un ļauj uzbriest. Kad parādās putiņas pielej siltu/ ne karstu / pienu un eļļu ar sāli. Izmaisa. Ber lēnām miltu...
90 minūtes
Ievārījuma kēkss
- 1 glāze skāba ievārījuma - 1 glāze cukura - 1 glāze skāba krējuma - 2 glāzes miltu - 2 olas - 1 ēdamkarote dzeramās sodas - šķipsniņa sāls - pūdercukurs
Sodu iemaisa ievārījumā un uz pusstundu ieliek ledusskapī. Olas sakuļ ar cukuru, miltiem, pievieno skābu krējumu un ievārījumu no l...
80 minūtes
Pankūkas
Nedaudz Martini (vai cits vermuts) Pārējais, kā jau pankūkām. Milti, olas, piens utt.
Jaucot mīklu, pievienojam vermutu, pusi no ūdens daudzuma ar ko šķaida pienu. Gatavo tāpat kā standarta pankūkas. Vermuts, pankūkām dod tādu...