Izejvielas un to daudzums:
- 2 paciņas selgas cepumus
- 1 pac. sviesta
- 5 lieli āboli
- 4 olas
- 2 ēdamkarotes milti
- 300 gr. skābs krējums
- cukurs
- sāls
- kanēlis
Pagatavošanas process:
Pannu bagātīgi iesmērē ar sviestu, izlieto visu pac. ber virsū uz rupjās rīves sarīvētus cepumus, izlīdzina tad liek vienu pie otras nomizotas ābolu šķēlītes, bagātīgi tā lai noklāj visu pannu, tad pārkaisa ar cukuru un kanēli, un pārlej ar skābo krējumu un liek cepties apm. 30 min. 200 grādi, pa to laiku gatavo parasto biskvītmīklu, saputo atsevišķi olas dzeltenumu uz katru olu 1 ēdamkarote cukurs un miltus olas baltumam putojot pievieno nedaudz sāli, tad to samaisa ar dzeltenumu un kad āboli gatavi pārlej tos ar šo mīklu un ieliek atpakaļ krāsnī uz 8-10 min. kad gatavs gāž uz mutes tā lai drupačas ir augšā...
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Ivars Cakuls