Ielogoties
Reklāma

Ievārījuma kēkss

Informācija
Autors: zivucis
Visas receptes, ko publicēja zivucis
Recepte publicēta: 04/08/2010 01:13
Recepte lasīta 11541 reizes
Recepte saglabāta favorītos 1 reizes
Komentāri: 5
Izejvielas un to daudzums:
- 1 glāze skāba ievārījuma
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skāba krējuma
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 1 ēdamkarote dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
- pūdercukurs
Pagatavošanas process:
Sodu iemaisa ievārījumā un uz pusstundu ieliek ledusskapī.

Olas sakuļ ar cukuru, miltiem, pievieno skābu krējumu un ievārījumu no ledusskapja.

Mīklu ielej ietaukotā veidnē un cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā aptuveni 45 minūtes. Pārbauda gatavību, iedurot koka skalu. Ja tas ir sauss - kēkss gatavs.

Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 80

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Kēksa sastāvdaļas parasti atrodamas katrā ledusskapī: krējuma vietā var ņemt arī kefīru vai krējuma izstrādājumu. Ievārījumam jābūt skābam. Vislabākais ir upeņu vai ķiršu ievārījums, bet, ja ledusskapī stāv arī jau attaisīts, pat nedaudz ierūdzis ievārījums /vai pat vairāki/ - noderēs arī tas.

Šis saldais ēdiens man izmaksāja aptuveni 60 santīmus /neskaitot zapti/.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (5)
neparastaa | 04/08/2010 23:01
es sito kādreiz katru svetdienu cepu,kad zaptes bij pilna maja sevišķi gards bija no zaptes kas savarita no cidonijam..ta zapte bija varita no cidoniju gabaliniem ,kas palika pec tam kad pagatavija cidoniju sirupu
zivucis | 04/08/2010 10:47
Tur labi der tas draņķis, ko par krējuma izstrādājumu sauc - lēta manta! Citur gan nekur tādu neriskēju izmantot.

Šī ir vienīgā kūka, ko māku izcept :-/

Cepu tad, kad naudas nau, bet saldu gribās.
rozeroze | 04/08/2010 10:20
vecā, labā ,bet es arī kefīriņu:)))
olita112 | 04/08/2010 10:07
jaa un krejuma vietaa kefiiru lietoju...
olita112 | 04/08/2010 10:07
zivus:))))... kur tu tos koka skalus njem... man parasti vai nu seerkocinjs vai zobu bakstaamais... :))))))))))
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas