Izejvielas un to daudzums:
- austersēnes ap 250g - pamata garšai
- trejas vistu filejas - sātīgumam
- citrons - skābumam
- sojas mērce - sīvumam
- medus - saldumam
- čili pipars - asumam
- ingvers - specifikai
- loki - servējumam
- pipari un sāls ko klāt piešaut
- mazliet cietes (kartupeļu vai kukurūzas)
Pagatavošanas process:
Pirmā lieta ko daram - liekam vārīties vistas filejas piesperot klāt piparus ..
vāram filejas minūtes 20-30mit un liekam maliņā "lai atdziest" kamēr vista dziest, sagatavosim visu pārējo
noskalojam zem auksta ūdens austersēnes ...
ja godīgi, tad skata nekāda - pelēkas pļeckas sagriežam sēnes nelielās strēmelēs, mizojam ingveru un pieberam sēnēm klāt ...
cik daudz ? - tas no paša garšas atkarājas
vieniem ingvers patīk vairāk, citiem mazāk - te ieteikumu nav, sarīvējam nedaudz citrona miziņas, tā dos specifisku rūgtumu .
piedevas sēnēm sagatavotas ...
citronmiza - rūgtumam
citrons - skābumam
čili pipars – asumam
sagatavosim mērcīti ...
ņemam kausiņu ar vistas buljonu ... sagatavojam buljonu, medu, sojas mērci un citronu, iemaisam buljonā ...
karoti medus - saldumam
sojas mērci - sīvumam
izspiežam citronsulu - skābumam
te atkal notiek klasiskā spēle ar pamatgaršām - katrs piemeklējam savu "buķeti", kas labāk pašam ģeld ...
velkam no grāpja novārītās filejas un sagriežam "kumosa gabalos"
viss sagatavots, lai kopistiski apvienotos :
sagriezta vārīta vistas fileja
sīvsaldskāba buljona mērce
austersēnes ar ingveru
pipars ar citronmizu
pāris piles eļļas uz pannas
Beram apcepināt austersēnes ar ingveru
apcepinam sēnes minūtes 3-5cas līdz tās kļūst gaišas
un lejam klāt buljonu, bet ne visu ! mazlietiņu atstājam, lai ir kur cieti iejaukt ... beram klāt vistu
tlikušajā buljonā iejaucam karoti cietes
kartupeļu vai kukurūzas - vienalga, galvenais lai tā "sarauj" merci
lejam sautējumam klāt cieti
un cepinam visu minūtes 5-10mit ...
sagriežam no sautējuma izvilkto čili piparu ...
vista ar austersēnēm - specifisks mērces smeķis ...
loki un pipars "krāsai"
ņammmmmmm
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Recepte 3 personām
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Armanda Avena recepte no fotoreceptes.lv Izmēģināju, atzinu par labu esam:) Iesaku arī citiem! Austersēņu vietā var ņemt šampinjonus. Vistu filejas vietā vistu šķiņķīšus.