Izejvielas un to daudzums:
- 1/2 kg maltās gaļas
- 1 ola
- 1 šķēle baltmaizes
- 5 ēdamkarotes piens
- 1 ēdamkarote krējuma
- 1 gab. sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- sāls; pipari
Pagatavošanas process:
Baltmaizei uzlej pienu un atstāj, lai izmirkst, Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, liek klāt maltajai gaļai, pievieno olu, krējumu, sāli, piparus un izmērcēto baltmaizi. Visu labi samīca. Ar slapjām rokām veido kotletes un liek uz sakarsētas pannas. Ātri apcep no abām pusēm un tad nogriež mazāku uguni, uzliek pannai vāku un pasautē kādas 20 min. No kotletēm izdalās škidrums un kotletes sanāk ļoti mīkstas un maigas. Bet jābeidz cept pirms šķidrums iztvaikojis. Tāpēc jācep uz mazu uguni.
Oriģināli bija kotletes jāapvārta miltos, bet es to nedaru, jo tad milti apdeg un veidojas brūna apdeguma kārta, kas piedeg pie pannas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 40
Recepte 3 personām
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šo recepti man iemācīja vecmamma, viņa to bija mācījusies Kucmindē. Es to nemaz nezināju, līdz reiz aizbraucu ciemos un izcepu kotletes un mājastēvs apgalvoja, ka tās garso tieši tāpat kā viņa omes ceptās. Tā arī sapratām, no kurienes tā recepte nāk.