Ielogoties
Reklāma

Biezpiena kūka.

Informācija
Autors: lams
Visas receptes, ko publicēja lams
Recepte publicēta: 03/08/2010 12:56
Recepte lasīta 3607 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 2
Izejvielas un to daudzums:
Biskvītam:
- 4 olas
- 200 g cukura
- 150 g miltu
- 2 ēd.k. silta ūdens
- 1 ēd.k. cepamā pulvera
- 1/2 paciņas vanilīna cukura
Krēms:
- 250 g biezpiena
- 150 g cukura
- 2 tēj.k. želantīna
- 200 ml vārīta ūdens
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 500 g svaiga krējuma
- 1/2 citrona sulas un miziņa
Rotāšanai krāsaina marmelāde vai cukuroti augļi.
Pagatavošanas process:
Želantīnu aplej ar vārītu istabas temperatūras ūdeni un liek briedināt.
Biskvīts. Olu dzeltenumus saputo ar 2/3 cukura un vanilīncukura. Pārējo cukuru pievieno saputotajam olbaltumam /viņam ir jābūt stingrās putās/. Samaisa olu baltumu ar dzeltenumu kopā. Pēdējos pie sijā miltus un cepamo pulveri. Uzmanīgi maisot pievieno ūdeni. Cep ietaukotā veidnē vidēji 30-40 min 180 grādu temperatūrā.
Krēms. Samaltu biezpienu sakuļ ar cukuru, vanilīncukuru, citrona sulu un miziņu, ko smalki ierīvē. Vēl siltu želantīnu pievieno biezpienam, samaisa un viegli iecilā saputotu krējumu.
Izcepto biskvītu pārgriež uz pusēm vai 3 daļās. Atdzesē un smērē krēmu starp kārtām sadalot to tā, lai paliek ar ko noziest malas un virsējo kārtu. Grezno ar marmalādi vai cukurotiem augļiem.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Krēmam var izmantot mazāk krējuma.
Biezpienu var nemalt, bet saspaidīt ar dakšiņu, tad jūtās biezpiena graudiņi.
Malas kūkai var atstāt kā ir ar krēmu vai ar pārkaisīt ar mīklas gabaliņiem, ko iepriekš nogriež biskvītam.
Krēmu labāk ziest tad, kad ir jau sācis biezēt, tad netek.
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (2)
neparastaa | 03/08/2010 14:57
kaardinatajas ar tam kukaam
olita112 | 03/08/2010 14:52
sjitam biskviitam, lai vieglaaki reekjini-uz vienu olu-njem vienu eedam karoti(bet ne taas lielaas) cukuru bez kaudzes, un, tik pat ,miltus,bet miltus ar nelielu-uhh... bet te jau receptees gramus prasa... taa kaa es ar esmu cilveeks, kas uz aci meera-tad sjitaa ljoti vienkaarsji...
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas