Izejvielas un to daudzums:
Mīklai
- 150 g sviests
- 2 olas dzeltenumi
- 300 g miltu
- ūdens 60 - 70 gr.
- sāls, aptuveni 2/3 tējk.
- garšvielas pēc garšas
Pildījumam:
- 250 - 300 gr. lasis
- 3 olas
- 100 gr. sviests
- zaļumi
Pagatavošanas process:
Miltiem uzkaisa sāli, uzliek siltumā paturētu, bet ne izkusušu sviestu, ātri samīca. Pieliek olas dzeltenumu un ūdeni, samīca. Mīklu ieklāj formiņās, sadursta un cep vidēji karstā cepeškrāsnī. Cepšanas ilgums 10 - 15 minūtes, atkarīgs no groziņu lieluma (formiņas).
Mazsālītu lasi smalki sakapā, vārītu olu dzeltenumus izberž caur sietu vai sarīvē ar smalku rīvi un saputo ar sviestu, olu baltumus sakapā ar nazi, smalki sakapā zaļumus - dilles, pētersīļus, lokus, visu kārtīgi samaisa un pilda atdzesētos groziņos. Dekorēt var ar laša šķēlīti, citronu, olīvēm.
Pildījumam var izmantot praktiski visus jau ierastos salātus, dažādus sviestus un krēmus, pastētes.
Pildījumam nepieciešamais masas daudzums atkarīgs no groziņu lieluma un formas.