Izejvielas un to daudzums:
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 1 burciņa iebiezinātā piena ar cukuru
- 1,5 glāzes miltu
Krēmam:
- 1 glāze piena
- 1ola
- 1 ēdamkarote ar kaudzi miltu
- 1/2 glāzes cukura
- ievārījums (vēlams skābs - piem. brūkleņu)
- 150-200g sviesta vai margarīna
Pagatavošanas process:
Olas, skābo krējumu, sodu, iebiezināto pienu ar cukuru, miltus samaisa un liek uz 1/2 stundu ledusskapī. Pa to laiku var pagatavot krēmu:
Katliņā iesit olu, samaisa ar cukuru, tad iemaisa klāt miltus. Pielej pienu, liek uz lēnas uguns strauji maisot, līdz masa sabiezē. Tad piemaisa klāt sakultu sviestu vai margarīnu. Izņem no ledusskapja sagatavoto mīklu, liek tortes formā plānā kārtā. Kad gatava, izņem ārā no cepeškrāsns, starp kārtām smērē krēmu, nākošajā- ievārījumu, utt.
Grezno pēc savas fantāzijas, var ar augļiem, sadrupinātiem cepumiem vai tml.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 80