Izejvielas un to daudzums:
- 1 glāze ievārījums (var būt arī ierūdzis)
- 1 tējkarote sodas
- 2 olas
- 1/2 glāze cukurs
- 1 glāze kefīrs ( labāk tomēr krējums, vai kefīrs uz pusi ar krējumu)
- 2,5 glāzes milti
- 2 ēdamkarotes eļļa
Pagatavošanas process:
Ieliek bļodā ievārījumu un pieber 1 tējkaroti sodas (bez kaudzes), ļauj lai soda izreaģē kādas 5 minūtes. Klāt liek olas, kefīru vai krējumu, miltus, eļļu, cukuru un visu kārtīgi samaisa. Ja grib, var pielikt arī klāt kārtīgu sauju rozīnes, būs tikai garšīgāk. Lej mīklu formā un cep 200 grādos kādas 20 minūtes. Lai pārbaudītu, vai kekss gatavs - iedur sērkociņu ,un ja mīkla nelīp pie tā, tad gatavs.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Izlasīju vēl padomju laikos kaut kādā avīzē. Cepu bieži, jo parasti visas sastāvdaļas ir mājās un mīklas sagatavošana aizņem tikai kādas 5-7 minūtes.