Izejvielas un to daudzums:
- 5 paciņas Selgas cepumu
- 4 paciņas biezpiena
- 0.5 litri saldā krējuma
- 3 ēd.k. cukura
- 1 paciņa marmelādes konfekšu Gundega (var arī Vizbulīte)
- 1 glāze piena
- augļi, rieksti, konfektes garnēšanai pēc izvēles
Pagatavošanas process:
Ņem biezpienu, labāk paciņas, tad nav jamaļ, sagriež marmelādes konfektes un ber pie biezpiena, putukrējumu saputo ar aptuveni 3.ēd.k. cukura un liek klāt biezpiena masai, visu labi samaisa.
Uz stingras pamatnes izliek 1. kārtu ar cepumiem, kas pamērcēti pienā, virsū klāj biezpiena masu, tad nākamo kārtu ar cepumiem izmērcētiem pienā... un tā veido 4 kārtas, pa virsu noklāj ar biezpiena masu, smalki sadrupina aptuveni 1/3 daļu paciņas cepumu un ar saberztajām drupačiņām apkaisa gan nedaudz virsmu, gan maliņas, izgarnē ar riekstiem, augļiem... liek ledusskapī uz stundēm 3-5, labāk uz nakti, vai gatavo no rīta vakarā ēšanai.
Ņammīgi! :)))
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30