Ielogoties
Reklāma
Konservi, ievārījumi / Konservēšana - 33
Kabači ziemai.

Kabači ziemai.

- 4 kg kabači - 3 gab. sīpoli - 1 ķiploks - etiķis 9% 200 gr. - eļļa 200 gr. - 3 ēd. k cukura - 3 ēd.k. sāls

Kabačus sagriež kubiņos ( ja miza nav pacieta, tad nav obligāti mizot), ķiplokus smalki sakapā, smalki sagriež sīpolus. Traukā visas sastāvd...

Svaigu gurķu salāti

Svaigu gurķu salāti

- 800 gr. gurķu - 200 gr. sīpolu - 1,5-2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 2-3 ēd.k. 9% etiķa - 5-10 ēd.k. augu eļļa - 1 ēd.k. diļļu

Var piepildīt 0.7 l vai 1 l burku. Nepāraugušus gurķus nomazgā, sagriež šķēlītēs, tāpat sagriež sīpolus. Visu kopā ar garšvielām sajauc liel...

240 minūtes

Dārzeņu mikslis

Dārzeņu mikslis

~ 2kg dārzeņu - nelieli cukini, tomāti, gurķi, kāposti, paprika, ķiploki, violetie sīpoli, plūmes. Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 glāze cukura - 1 glāze 9% etiķa - 4 ēdamkarotes sāls - malti pipari

Izejvielu daudzus norādīts 3 litru burkai. Proporcijas nav būtiskas, var salikt visu, kas ir. Sagriežu dārzeņus. Cukini 1-2 cm gabalos, gurķ...

120 minūtes

Ērkšķogas ziemai

Ērkšķogas ziemai

- ērkšķogas - cukurs pēc garšas

Gatavas vai pusgatavas ogas notīra no kātiņiem un ziediņiem, samaļ un sajauc ar cukuru pēc garšas, liek trauciņos un sasaldē, ziemā ļoooti a...

Pupiņas ar dārzeņiem

Pupiņas ar dārzeņiem

- 1 kg nevārītas pupiņas - 3 kg ļoti gatavi tomāti - 2 kg burkāni - 2 kg sīpoli - 10 gab. paprika - 0.5 l eļļa - 200 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - pipari, lauru lapas

Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, izmērcētas vāra līdz pusgatavībai, nolej ūdeni, tad pievieno smalki sagrieztu papriku, sīpolus, tomātus, ripi...

Gurķi ripiņās

Gurķi ripiņās

- 2.5 kg gurķu - 2-3 daiviņas ķiploku uz burku - melnie pipari 5 graudiņi uz burku Marinādei: - 2 l ūdens - 2 gl. 9% etiķis - 2 gl. cukurs - 4 ēd.k. sāls (bez kaudzes) - 7 ēd.k. eļļa

Gurķus sagriež ripiņās, kārto burkās, katrā burkā iemet piparus un ķiplokus, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, sasedz segās līdz atdziest....

Borščs ziemai

Borščs ziemai

- 3 kg galda bietes - 3 kg tomāti vai 1.5 litri tomātu mērce - 2 kg paprika - 2 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 0.5 l eļļa - etiķis - pēc garšas - sāls, pipari, ķiploku sāls, lauru lapas - var pievienot arī kāpostus

Visu apcep eļļā, sautē 15 minūtes, tad pievieno garšvielas (piparus, lauru lapas, sāls) un turpina sautēt aptuveni vienu stundu. Aptuveni 20...

Kāpostu salāti

Kāpostu salāti

- kāposti - burkāni - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence

Kāpostus smalki sagriež, pievieno sarīvētus burkānus, samaisa un saber burkās (var pievienot arī papriku), katrā burkā iemet pa dažiem pipar...

Tomāti želejā

Tomāti želejā

- tomāti - sīpoli - sv.kāposti - želantīns - lauru lapas - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence

Kārto burciņās tomātus sagrieztus, ja nelieli - veselus, sīpolu gredzenus un nedaudz svaigu kāpostu. Katrā burkā iemet pa lauru lapai un daž...

Baltkrievijas kabači

Baltkrievijas kabači

- 6-7 kg kabači Marinādei: - 0.5 l burciņa Spilves tomātu mērce - 1 litrs ūdens - 200 gr. cukurs - 200 gr. 9% etiķis - 2 ēd.k. sāls - 0.2 l. eļļa

Kabačus griež ripās, ja kabači lieli, tad mizo un izņem sēklas. Pagatavo marinādi, visu uzvāra. Verdošā marinādē ieber kabačus uz 1 - 2 minū...

Tomāti savā sulā

Tomāti savā sulā

- tomāti nepārgatavojušies - pildīšanai burkās - tomāti ļoti gatavi, mīksti - sulai - sāls - cukurs

Ļoti gatavos tomātus vāra 10 - 20 minūtes, tad caur sietu izberž, lai nav ne sēkliņas, ne miziņas. Uz 1 litru sulas pievieno 2 ēd.k. sāls, 1...

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)

- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta

Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)

Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)

- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas