Kabači ziemai.
- 4 kg kabači - 3 gab. sīpoli - 1 ķiploks - etiķis 9% 200 gr. - eļļa 200 gr. - 3 ēd. k cukura - 3 ēd.k. sāls
Kabačus sagriež kubiņos ( ja miza nav pacieta, tad nav obligāti mizot), ķiplokus smalki sakapā, smalki sagriež sīpolus. Traukā visas sastāvd...
Svaigu gurķu salāti
- 800 gr. gurķu - 200 gr. sīpolu - 1,5-2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 2-3 ēd.k. 9% etiķa - 5-10 ēd.k. augu eļļa - 1 ēd.k. diļļu
Var piepildīt 0.7 l vai 1 l burku. Nepāraugušus gurķus nomazgā, sagriež šķēlītēs, tāpat sagriež sīpolus. Visu kopā ar garšvielām sajauc liel...
240 minūtes
Dārzeņu mikslis
~ 2kg dārzeņu - nelieli cukini, tomāti, gurķi, kāposti, paprika, ķiploki, violetie sīpoli, plūmes. Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 glāze cukura - 1 glāze 9% etiķa - 4 ēdamkarotes sāls - malti pipari
Izejvielu daudzus norādīts 3 litru burkai. Proporcijas nav būtiskas, var salikt visu, kas ir. Sagriežu dārzeņus. Cukini 1-2 cm gabalos, gurķ...
120 minūtes
Ērkšķogas ziemai
- ērkšķogas - cukurs pēc garšas
Gatavas vai pusgatavas ogas notīra no kātiņiem un ziediņiem, samaļ un sajauc ar cukuru pēc garšas, liek trauciņos un sasaldē, ziemā ļoooti a...
Pupiņas ar dārzeņiem
- 1 kg nevārītas pupiņas - 3 kg ļoti gatavi tomāti - 2 kg burkāni - 2 kg sīpoli - 10 gab. paprika - 0.5 l eļļa - 200 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - pipari, lauru lapas
Pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, izmērcētas vāra līdz pusgatavībai, nolej ūdeni, tad pievieno smalki sagrieztu papriku, sīpolus, tomātus, ripi...
Gurķi ripiņās
- 2.5 kg gurķu - 2-3 daiviņas ķiploku uz burku - melnie pipari 5 graudiņi uz burku Marinādei: - 2 l ūdens - 2 gl. 9% etiķis - 2 gl. cukurs - 4 ēd.k. sāls (bez kaudzes) - 7 ēd.k. eļļa
Gurķus sagriež ripiņās, kārto burkās, katrā burkā iemet piparus un ķiplokus, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, sasedz segās līdz atdziest....
Borščs ziemai
- 3 kg galda bietes - 3 kg tomāti vai 1.5 litri tomātu mērce - 2 kg paprika - 2 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 0.5 l eļļa - etiķis - pēc garšas - sāls, pipari, ķiploku sāls, lauru lapas - var pievienot arī kāpostus
Visu apcep eļļā, sautē 15 minūtes, tad pievieno garšvielas (piparus, lauru lapas, sāls) un turpina sautēt aptuveni vienu stundu. Aptuveni 20...
Kāpostu salāti
- kāposti - burkāni - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence
Kāpostus smalki sagriež, pievieno sarīvētus burkānus, samaisa un saber burkās (var pievienot arī papriku), katrā burkā iemet pa dažiem pipar...
Tomāti želejā
- tomāti - sīpoli - sv.kāposti - želantīns - lauru lapas - pipari Marinādei: - 1 litrs ūdens - 1 ēd.k. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. etiķa esence
Kārto burciņās tomātus sagrieztus, ja nelieli - veselus, sīpolu gredzenus un nedaudz svaigu kāpostu. Katrā burkā iemet pa lauru lapai un daž...
Baltkrievijas kabači
- 6-7 kg kabači Marinādei: - 0.5 l burciņa Spilves tomātu mērce - 1 litrs ūdens - 200 gr. cukurs - 200 gr. 9% etiķis - 2 ēd.k. sāls - 0.2 l. eļļa
Kabačus griež ripās, ja kabači lieli, tad mizo un izņem sēklas. Pagatavo marinādi, visu uzvāra. Verdošā marinādē ieber kabačus uz 1 - 2 minū...
Tomāti savā sulā
- tomāti nepārgatavojušies - pildīšanai burkās - tomāti ļoti gatavi, mīksti - sulai - sāls - cukurs
Ļoti gatavos tomātus vāra 10 - 20 minūtes, tad caur sietu izberž, lai nav ne sēkliņas, ne miziņas. Uz 1 litru sulas pievieno 2 ēd.k. sāls, 1...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)
- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta
Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)
- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...