Ielogoties
Reklāma

Tomāti želejā

Informācija
Autors: dace
Visas receptes, ko publicēja dace
Recepte publicēta: 20/09/2009 19:54
Recepte lasīta 19390 reizes
Recepte saglabāta favorītos 54 reizes
Komentāri: 5
Izejvielas un to daudzums:
- tomāti
- sīpoli
- sv.kāposti
- želantīns
- lauru lapas
- pipari
Marinādei:
- 1 litrs ūdens
- 1 ēd.k. cukurs
- 2 ēd.k. sāls
- 1 ēd.k. etiķa esence
Pagatavošanas process:
Kārto burciņās tomātus sagrieztus, ja nelieli - veselus, sīpolu gredzenus un nedaudz svaigu kāpostu. Katrā burkā iemet pa lauru lapai un dažiem pipariem. Pārlej ar marinādi un pa virsu burciņā ieder 2,5-3 tējk. želantīna. 800 gr. burciņas karsē ūdenī 15 minūtes, nedrīkst pieļaut, ka ūdens sāk vārīties. Izkarsētus aizvāko.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (5)
bitesmate | 17/08/2015 18:56
Pirmo reizi dzirdu, ka tomātos želejā pievieno vēl kāpostus.
lizuks | 07/10/2016 20:34
Man arī šoks-kas tad tie par tomātiem želejā, ja liek klāt kāpostus?
lizuks | 20/07/2013 13:48
Interesanti, kur Latvijā var nopirkt etiķa esenci?
-76812 | 24/08/2013 19:45
Jebkurā tirgū
hihi | 24/08/2011 15:28
... esenci var dabūt pārtikas uzņēmumos, tādos piemēram kā kulinārijas cehos, vecā metode, dabonama zem letes... hihi, bet es daru tā, 1/2 l burkā beru arī sāli(1), cukuru(1.5), želantīnu(1.5)tējkaroti, pārleju karstu vārītu ūdeni un lieku sterializēties... kad aizvākoju burku pakratu un pašūpoju, lai viss vienmērīgi sakūst un lieta darīta... ar šādu metodi nekad nepaliek pāri marināde un ērtāk...
silvaana | 14/08/2011 14:37
A cik jaanjem 9% etikjis, ja esence nav dabuujama?
versija | 05/08/2010 23:44
Man baaaigi patika, ka tas želatīns nav atsevišķi jābriedina un jāsilda. Bet, kopš recepti izlasīju, vēl neesmu iekrājusi pietiekami tomātu :)
Dacei thanks!
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas