Izejvielas un to daudzums:
~ 2kg dārzeņu - nelieli cukini, tomāti, gurķi, kāposti, paprika, ķiploki, violetie sīpoli, plūmes.
Marinādei:
- 1 litrs ūdens
- 1 glāze cukura
- 1 glāze 9% etiķa
- 4 ēdamkarotes sāls
- malti pipari
Pagatavošanas process:
Izejvielu daudzus norādīts 3 litru burkai. Proporcijas nav būtiskas, var salikt visu, kas ir. Sagriežu dārzeņus. Cukini 1-2 cm gabalos, gurķus ripās vai gabaliņos, mazus tomātus veselus, kāpostus rupji ēvelētus. Sapildu burkās. Pārleju ar verdošu marinādi. Atdzesēju. Nokāšu marinādi, uzvāru, uzleju otrreiz. Un vākoju ciet.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 120
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es daru tā. Marinādi vāru tikai apmēram 3/5 no pilno dārzeņu burku tilpuma un to apliešanu daru divos piegājienos. JO!!! Pēc pirmās blanšēšanas dārzeņi burkās saplok, tad no 5 pustukšām burkām sielieku 3 pilnas. Pēc tam marināde paliek pāri. To izmantoju otrajai tūrei. Ekonomiskāk. Un nav pagrabs lieki jāpieslāna.