Ielogoties
Reklāma

Dārzeņu mikslis

Informācija
Autors: versija
Visas receptes, ko publicēja versija
Recepte publicēta: 03/08/2010 15:55
Recepte lasīta 9022 reizes
Recepte saglabāta favorītos 24 reizes
Komentāri: 3
Izejvielas un to daudzums:
~ 2kg dārzeņu - nelieli cukini, tomāti, gurķi, kāposti, paprika, ķiploki, violetie sīpoli, plūmes.

Marinādei:
- 1 litrs ūdens
- 1 glāze cukura
- 1 glāze 9% etiķa
- 4 ēdamkarotes sāls
- malti pipari
Pagatavošanas process:
Izejvielu daudzus norādīts 3 litru burkai. Proporcijas nav būtiskas, var salikt visu, kas ir. Sagriežu dārzeņus. Cukini 1-2 cm gabalos, gurķus ripās vai gabaliņos, mazus tomātus veselus, kāpostus rupji ēvelētus. Sapildu burkās. Pārleju ar verdošu marinādi. Atdzesēju. Nokāšu marinādi, uzvāru, uzleju otrreiz. Un vākoju ciet.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 120

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Es daru tā. Marinādi vāru tikai apmēram 3/5 no pilno dārzeņu burku tilpuma un to apliešanu daru divos piegājienos. JO!!! Pēc pirmās blanšēšanas dārzeņi burkās saplok, tad no 5 pustukšām burkām sielieku 3 pilnas. Pēc tam marināde paliek pāri. To izmantoju otrajai tūrei. Ekonomiskāk. Un nav pagrabs lieki jāpieslāna.
1 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (3)
ingr | 07/08/2018 02:32
Nav ertak graapii visu samest marinaadee lai saplok un tad samest burkaas jau saplakusus?
versija | 03/08/2010 19:41
Nu, tas tāpēc, ka dārzeņi burkās sanāk visai blīvi un marinādes tajā 3 litru tilpumā ir stipri mazāk, nekā pemēram, liekot veselus gurķus. Un arī tāpēc, ka tad nav jāizkarsē no dārzeņiem pēdējās prāta paliekas. Saglabājas arī kāds vitamīns ziemai...
neparastaa | 03/08/2010 19:27
skaista burka:)))..tik mani bik samulsinaaja saals un cukura daudzums..
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas