Ielogoties
Reklāma
Deserti
Deserti - 22
Panna cotta

Panna cotta

- 250 g. saldā krējuma 35% - 250 g. jogurts (man grieķu jogurts) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns300 g saldētu ogu ( var izmantot svaigas un jeb kādas ) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns - 1/2 citrona sula un cedra

1. iemērcē želatīnu, divos traukos 2. katla ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, vanīļu. Liekam uz plīts un maisot vāra. Tik līdz par...

Piparkūku kārtojums

Piparkūku kārtojums

- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna

Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok...

Kakao krēms

Kakao krēms

- 2 ēd.k. cukura - 1 ēd.k kakao pulvera - 2 ēd.k. kviešu miltu - 1/2 l piena.

Kakao sajauc ar cukuru un miltiem. Maisot pielej pienu un silda ūdens peldē kamēr krēms sabiezē. Pasniedz atdzesētu ar pienu....

15 minūtes

Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Zemeņu putas ar vaniļas mērci

Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru

Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj...

Ogu - zefīra kūka

Ogu - zefīra kūka

- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura

Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj...

Banānu gardums

Banānu gardums

- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums

Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...

15 minūtes

Vasaras jaukums

Vasaras jaukums

- Vaniļas saldējums - svaigas ogas

Liek daļu saldējuma uz trauka, kārto ogas, tad otru daļu saldējuma un rotā ar ogām. Ņemu parasti saldējumu ’’desiņā&rsq...

10 minūtes

Šokolādes trifeles

Šokolādes trifeles

- šokolāde 150 gr. - saldais krējums (35%) 70 ml. - kakao 2 ēd.k. - pūdercukurs 1 ēd.k.

Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolā...

Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci

Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci

- 150 ml piena - 1/2 tējk. vanilīncukura - 500 ml 35% saldā krējuma - 10 g želatīna - 100 g pūdercukura - 1 gl ūdens - 2 ēd.k. kakao - 150 g tumšās šokolādes - 1 tējk. zaļās tējas lapiņu

Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkti...

30 minūtes

Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā

Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā

- 200gr. saldais krējums - 150 gr. auzu pārslas - 5 ēd.kar. cukurs

Vispirms sagrauzdē auzu pārslas: Uz sausas pannas uzber auzu pārslas un uzsilda (uz lēnas uguns), maisot. Pievieno aptuveni 3 ēd.kar. cu...

Rīsi putukrējumā

Rīsi putukrējumā

- 150~250gr. rīsi - 200gr. saldais krējums - 2 ēd.kar. cukurs

Izvāra rīsus, atdzesē. Traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru. Sakuļ putukrējumā. Putukrējumam pievieno rīsus, samaisa....

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

Cepti āboli ar biezpiena pildījumu

- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus

Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...

60 minūtes

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē

- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs

Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...

45 minūtes

Ķirbju deserts

Ķirbju deserts

- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli

Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....

15 minūtes

Augļu smūtijs.

Augļu smūtijs.

- 1 šķēle arbūza - 1 banāns - 10 zemenes - kokosriekstu skaidiņas.

Blenderī sakuļ augļus. Lej glāzēs, pārkaisa ar kokosriekstu sēkliņām. No šī daudzuma sanāk 2 porcijas....

3 minūtes

Sēkliņtrifeles.

Sēkliņtrifeles.

- 1/2 glāzes sezama sēklu - 1/2 glāzes kakao pulvera, liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ’’šokolādīgu’’ vēlas. - 1/4 glāzes vai vairāk medus- atkarībā no tā, cik saldu grib. - 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas - 1/2 glāze saulespuķu sēklu - 1/2 glāze samaltu linsēklu - 1/2 glāze rozīnes - pāris pilienu vaniļas ekstrakta - šķipsniņa sāls - ūdens pēc nepieciešamības

Sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās. Ja linsēklas nav jau samaltas, tad samaļ arī tās. Bļodā jauc visas izejvielas. Kārt...

Šokolādes krēms.

Šokolādes krēms.

Krēmam: - 250 g sk. krējuma - 2 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. ūdens - 1 tēj.k. želantīna - 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/ Ķīselim: - 1/2 gl ogu - 3 ēd.k. cukura - 0.5 l ūdens - 1 tēj.k. kartupeļu cietes - sauja saldētu ogu - 2 krustnagliņas

Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir i...

30 minūtes

Zaļie augļu salāti

Zaļie augļu salāti

- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas

Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...

Cepti āboli

Cepti āboli

- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis

Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri...

Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)

Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)

- 1 maza melone ar apelsīnu aromātu, piemēram, Charentais (ar zaļu tīklotu mizu) - 1 liels arbūzs - 2 apelsīni

Sagriezt meloni 4 daļās un izņemt sēklas. Melonei nogriezt ādu un sadalīt meloni mazos gabaliņos. Arī arbūzam nogriezt mizu, izņemt sēklas u...

12
- satur gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur olas, bet nesatur gaļu, zivis, dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur zivis vai jūras produktus, bet nesatur gaļu un citus dzīvnieku izcelsmes produktus
- satur putnu gaļu, bet nesatur citu gaļu vai dzīvnieku izcelsmes produktus
- veģetārs - nesatur nekādu gaļu, ne dzīvnieku izcelsmes produktus, ne zivis vai citus jūras produktus
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas