Panna cotta
- 250 g. saldā krējuma 35% - 250 g. jogurts (man grieķu jogurts) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns300 g saldētu ogu ( var izmantot svaigas un jeb kādas ) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns - 1/2 citrona sula un cedra
1. iemērcē želatīnu, divos traukos 2. katla ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, vanīļu. Liekam uz plīts un maisot vāra. Tik līdz par...
Piparkūku kārtojums
- 300 g piparkūku - 80 ml konjaka - 250 g grauzdētu pekanriekstu - 200 ml 35% saldā krējuma - 150 g cukura - 100 g tumšās šokolādes - 200 g saldētu aveņu - 70 g baltvīna
Atlaidinātas avenes samaļ blenderī ar 100 gramiem cukura un baltvīnu. Iegūto mērci izberž caur sietu. Katliņā ūdens peldē maisot izkausē šok...
Kakao krēms
- 2 ēd.k. cukura - 1 ēd.k kakao pulvera - 2 ēd.k. kviešu miltu - 1/2 l piena.
Kakao sajauc ar cukuru un miltiem. Maisot pielej pienu un silda ūdens peldē kamēr krēms sabiezē. Pasniedz atdzesētu ar pienu....
15 minūtes
Zemeņu putas ar vaniļas mērci
Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru
Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj...
Ogu - zefīra kūka
- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura
Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj...
Banānu gardums
- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums
Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...
15 minūtes
Vasaras jaukums
- Vaniļas saldējums - svaigas ogas
Liek daļu saldējuma uz trauka, kārto ogas, tad otru daļu saldējuma un rotā ar ogām. Ņemu parasti saldējumu ’’desiņā&rsq...
10 minūtes
Šokolādes trifeles
- šokolāde 150 gr. - saldais krējums (35%) 70 ml. - kakao 2 ēd.k. - pūdercukurs 1 ēd.k.
Šokolādi sasmalcina (sarīvē uz rupjas rīves). Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē neļaujot tam sākt vārīties. Saldajā krājumā iejauc šokolā...
Zaļās tējas Panna Cotta ar šokolādes mērci
- 150 ml piena - 1/2 tējk. vanilīncukura - 500 ml 35% saldā krējuma - 10 g želatīna - 100 g pūdercukura - 1 gl ūdens - 2 ēd.k. kakao - 150 g tumšās šokolādes - 1 tējk. zaļās tējas lapiņu
Pienu, zaļo tēju, vanilīncukuru un pusi no krējuma ieliek mazā katliņā un uz mazas uguns karsē 10 min. Noņem no uguns un ļauj tējai ievilkti...
30 minūtes
Grauzdētas auzu pārslas putukrējumā
- 200gr. saldais krējums - 150 gr. auzu pārslas - 5 ēd.kar. cukurs
Vispirms sagrauzdē auzu pārslas: Uz sausas pannas uzber auzu pārslas un uzsilda (uz lēnas uguns), maisot. Pievieno aptuveni 3 ēd.kar. cu...
Rīsi putukrējumā
- 150~250gr. rīsi - 200gr. saldais krējums - 2 ēd.kar. cukurs
Izvāra rīsus, atdzesē. Traukā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru. Sakuļ putukrējumā. Putukrējumam pievieno rīsus, samaisa....
Cepti āboli ar biezpiena pildījumu
- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus
Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...
60 minūtes
Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē
- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs
Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...
45 minūtes
Ķirbju deserts
- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli
Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....
15 minūtes
Augļu smūtijs.
- 1 šķēle arbūza - 1 banāns - 10 zemenes - kokosriekstu skaidiņas.
Blenderī sakuļ augļus. Lej glāzēs, pārkaisa ar kokosriekstu sēkliņām. No šī daudzuma sanāk 2 porcijas....
3 minūtes
Sēkliņtrifeles.
- 1/2 glāzes sezama sēklu - 1/2 glāzes kakao pulvera, liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ’’šokolādīgu’’ vēlas. - 1/4 glāzes vai vairāk medus- atkarībā no tā, cik saldu grib. - 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas - 1/2 glāze saulespuķu sēklu - 1/2 glāze samaltu linsēklu - 1/2 glāze rozīnes - pāris pilienu vaniļas ekstrakta - šķipsniņa sāls - ūdens pēc nepieciešamības
Sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās. Ja linsēklas nav jau samaltas, tad samaļ arī tās. Bļodā jauc visas izejvielas. Kārt...
Šokolādes krēms.
Krēmam: - 250 g sk. krējuma - 2 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. ūdens - 1 tēj.k. želantīna - 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/ Ķīselim: - 1/2 gl ogu - 3 ēd.k. cukura - 0.5 l ūdens - 1 tēj.k. kartupeļu cietes - sauja saldētu ogu - 2 krustnagliņas
Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir i...
30 minūtes
Zaļie augļu salāti
- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas
Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...
Cepti āboli
- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis
Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri...
Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)
- 1 maza melone ar apelsīnu aromātu, piemēram, Charentais (ar zaļu tīklotu mizu) - 1 liels arbūzs - 2 apelsīni
Sagriezt meloni 4 daļās un izņemt sēklas. Melonei nogriezt ādu un sadalīt meloni mazos gabaliņos. Arī arbūzam nogriezt mizu, izņemt sēklas u...